Vierdaagse Afstandsmarsen

De Vierdaagse is een meerdaagse wandelprestatietocht waaraan jaarlijks tienduizenden wandelaars deelnemen. Van over de hele wereld komen mensen om vier dagen achter elkaar afstanden van 30, 40 of 50 kilometer af te leggen. Ze wandelen door gezellige dorpen, bosrijke omgevingen en door de oudste stad van Nederland: Nijmegen! 

Al decennia lang is de Vierdaagse de grootste meerdaagse wandelprestatietocht ter wereld en is geen wedstrijd, het gaat om het leveren van de prestatie. Wie de tocht met succes volbrengt, wordt beloond met het felbegeerde Vierdaagsekruis, een door de Nederlandse Koning erkende onderscheiding. 

Laatste update: 23 april 2021

Helaas geen Vierdaagse in 2021

Met pijn in het hart heeft Stichting DE 4DAAGSE moeten besluiten dat de Vierdaagse in 2021 niet doorgaat. De coronapandemie, de bijkomende maatregelen en de vooruitzichten maken het onmogelijk om de 104de Vierdaagse te organiseren zoals je dat van ons mag verwachten.

Doe mee aan De Alternatieve Vierdaagse 2021

Samen met Koninklijke Wandelbond Nederland (KWBN) heeft Stichting DE 4DAAGSE de afgelopen periode hard gewerkt aan het mogelijk maken van De Alternatieve Vierdaagse 2021 voor alle Vierdaagse deelnemers! Schrijf je vandaag nog in en wandel van 20-23 juli mee vanuit je eigen gekozen locatie. Met De Alternatieve Vierdaagse app registreer je vier dagen lang je kilometers. Zo kun je tóch jouw Vierdaagse volbrengen. Doe mee!

Vier dagen wandelen

De Vierdaagse gaat dinsdag 16 juli van start. Wanneer de feestgangers nog aan het feesten zijn vertrekken de eerste wandelaars al vroeg in de morgen aan hun eerste dag. Vanaf de Wedren zie je honderden wandelaars vol goede moed starten, mooi om te zien hoe zij hun eerste stappen zetten. Zij lopen de eerste dag de route richting Elst, Huissen en Bemmel.

De tweede dag is de dag van Wijchen, roze woensdag, deze dag lopen de wandelaars bijna allemaal in het roze voor acceptatie en diversiteit. Dag drie gaan ze richting Groesbeek, de zevenheuvelen loop! Een van de zwaarste dagen, maar de laatste dag is in zicht.

Via Gladiola!

De glorieuze intocht van alle wandelaars op de laatste middag van de Vierdaagse in Nijmegen geldt als een ultieme beloning voor de fysieke en vaak ook psychische topprestatie die de wandelaars hebben geleverd. Honderdduizenden enthousiaste toeschouwers omzomen de laatste 15 kilometer van het wandelparcours om de Vierdaagselopers tot aan de eindstreep toe te juichen. De wandelaars, begeleid door talloze muziekbands, vormen een feestelijke en kleurrijke stoet van vele kilometers, die door het vaak uitzinnige publiek bedolven wordt met gladiolen, bij uitstek de Vierdaagsebloem.

Doe je niet mee aan de Vierdaagse?

Houd je van stappen zetten? En wil je graag de routes lopen van de Vierdaagse? Dat kan! Want gelukkig kun je de routes van de Vierdaagse ook op andere dagen lopen. VisitNijmegen heeft de routes voor jou op hun website staan en dit zijn ze: 

 

  • Bekijk hier de website van de Vierdaagse

  • Vierdaagsefeesten