Vierdaagse Afstandsmarsen

De Vierdaagse is een meerdaagse wandelprestatietocht waaraan jaarlijks tienduizenden wandelaars deelnemen. Van over de hele wereld komen mensen om vier dagen achter elkaar afstanden van 30, 40 of 50 kilometer af te leggen. Ze wandelen door gezellige dorpen, bosrijke omgevingen en door de oudste stad van Nederland: Nijmegen! 

Al decennia lang is de 4daagse de grootste meerdaagse wandelprestatietocht ter wereld en is geen wedstrijd, het gaat om het leveren van de prestatie. Wie de tocht met succes volbrengt, wordt beloond met het felbegeerde Vierdaagsekruis, een door de Nederlandse Koning erkende onderscheiding. 

Vier dagen wandelen

De Vierdaagse gaat 18 juli 2023 weer van start. Wanneer de feestgangers nog aan het feesten zijn vertrekken de eerste wandelaars al vroeg in de morgen aan hun eerste dag. Vanaf de Wedren zie je honderden wandelaars vol goede moed starten, mooi om te zien hoe zij hun eerste stappen zetten. Zij lopen de eerste dag de route richting Elst, Huissen en Bemmel.

De tweede dag is de dag van Wijchen, roze woensdag, deze dag lopen de wandelaars bijna allemaal in het roze voor acceptatie en diversiteit. Dag drie gaan ze richting Groesbeek, de zevenheuvelen loop! Een van de zwaarste dagen, maar de laatste dag is in zicht.

Via Gladiola!

De glorieuze intocht van alle wandelaars op de laatste middag van de Vierdaagse in Nijmegen geldt als een ultieme beloning voor de fysieke en vaak ook psychische topprestatie die de wandelaars hebben geleverd. Honderdduizenden enthousiaste toeschouwers omzomen de laatste 15 kilometer van het wandelparcours om de Vierdaagselopers tot aan de eindstreep toe te juichen. De wandelaars, begeleid door talloze muziekbands, vormen een feestelijke en kleurrijke stoet van vele kilometers, die door het vaak uitzinnige publiek bedolven wordt met gladiolen, bij uitstek de Vierdaagsebloem.

Doe je niet mee aan de Vierdaagse?

Houd je van stappen zetten? En wil je graag de routes lopen van de Vierdaagse? Dat kan! Want gelukkig kun je de routes van de Vierdaagse ook op andere dagen lopen. VisitNijmegen heeft de routes voor jou op hun website staan en dit zijn ze: 

 

Ontdek meer... - Zwoele zomeravonden