Studentenverenigingen in Nijmegen

Wil je snel mensen leren kennen? Word dan lid van een studentenvereniging. In Nijmegen heb je keus genoeg! Er zijn studie- en sportverenigingen, verenigingen waar gezelligheid op nummer één staat of die perfect te combineren zijn met je religie. Een ding is zeker... ze zorgen ervoor dat jij een super studententijd hebt.

In voor gezelligheid?

Een studentenvereniging is niet gericht op sport, religie of studie, maar op samen genieten van je studententijd. Hier wordt gefeest, genetwerkt en aan je eigen ontwikkeling gewerkt. Lijkt het jou leuk om bij zo’n studentenvereniging aan te sluiten? Kijk dan eens bij Karpe Noktem, AEGEE-Nijmegen, N.S.V. Ovum Novum en N.S.V. Carolus Magnus.

Wat bijleren over je studie?

In Nijmegen zijn er superveel studies (hogeschool en universiteit) te volgen en zij er dus ook veel studieverenigingen. Bij studieverenigingen gaat het om gezelligheid combineren met studie gerelateerde activiteiten. Denk aan lezingen, gastsprekers en studiereizen, maar ook borrels en feesten ontbreken hier niet. Als je een studie hebt gekozen, kijk dan meteen of er een studievereniging is.

Hier in ieder geval een greep uit de studieverenigingen: ISMUS voor politicologie, SPiN voor psychologie, RUIS voor communicatie, Mundus voor geografie, planologie en milieu, NOPFY voor paramedische studies en Leonardo da Vinci voor natuurwetenschappen en sience.

Houd je van sporten?

Er zijn ook verenigingen die gericht zijn op sport. Ideaal voor als je niet graag stil zit, maar van een tochtje roeien, zeilen over het water of dansen houdt. Je moet natuurlijk wel fit blijven als je gaat studeren. Je hebt dan twee vliegen in één klap: je leert nieuwe mensen kennen en je beoefent een leuke sport.

Welke sport wil je gaan beoefenen? Zeilen, roeien, atletiek, soft en honkbal, dansen, wielrennen, paardrijden, surfen, zweefvliegen, zwemmen of waterpolo?

Nog meer verenigingen

Er zijn nog meer verenigingen waar jij je als student bij kunt aansluiten. Zo kan je religie combineren met je studie bij Ichthus en VGSN. Of je aansluiten bij een studentenkoor of -orkest. Houd je van debatteren? Start dat bij de debatvereniging Trivium. Dus speur het internet af en laat je informeren op school om de vereniging de vinden die perfect bij jou past!

Ontdek de Nijmeegse studentenverenigingen

Jouw vereniging in de spotlight? Vul deze vragenlijst in!

Kom meer te weten - Over studeren in Nijmegen