Kom naar Nijmegen-Zuid

Nijmegen-Zuid is een groen stadsdeel met parken, natuurgebieden en natuurspeeltuinen, heerlijk toch? De wijken Brakkenstein, Grootstal, Hatert en Hatertse Hei vormen dit stadsdeel. 

Ga naar het park

Park Brakkestein is een prachtig park vlak bij de Radboud Universiteit, het Radboud UMC, de HAN in de wijk Heijendaal. Het monumentale park is onderdeel van het voormalig landgoed Brakkesteyn. Een uitzonderlijke vergaderlocatie waar workshops, diners en grote plenaire vergaderingen kunnen worden georganiseerd. Of vier hier een feest of trouwerij, er zijn genoeg mogelijkheden! Het park wordt ook gebruikt voor de paardensport en sinds 2004 wordt hier Het Music Meeting Festival gehouden. Drie dagen lang gaat Music Meeting dwars door stijlen, genres en culturen heen. Van jazz en improvisatiemuziek tot traditionele muziek en unieke cross-overs.

Een deel van het park is van 1969 en 1971 bewerkt door botanische tuin: Hortus Nijmegen. Hortus bestaat nu uit twee tuinen de Botanische tuin en de Theetuin. De tuinen bieden ruimte voor wandelen, stil genieten, fotograferen of het volgen van workshops.

Struin door het bos

Dichtbij het centrum van Nijmegen vind je een natuurgebied: Heumensoord. Ken jij Heumensoord vooral als de plek waar militairen hun tent opslaan tijdens de Nijmeegse Vierdaagse? Zonde, want je kunt hier ook heel fijn wandelen. Er zijn fraaie beukenlanen en stukken heidevelden, waarvan je tijdens de Bos en Heideroute de mooiste stukken ontdekt. Daarvoor hoef je heel eenvoudig alleen maar de rode paaltjes te volgen.

Bezoek een pluktuin

De pluktuin van Gelukkige Groentes aan de Hatersteweg is dé plek waar jij alles leert over ecologisch moestuinieren. Je kunt hier namelijk een workshop volgen waar je samen een stuk grond omtovert tot moestuin. Een leuke en leerzame activiteit om samen te doen met familie en vrienden, waarbij de vingers vies mogen worden!

Gelukkige Groentes

Ga naar buiten met de kinderen

Ga naar Brakkefort, een overzichtelijke buitenspeeltuin in de wijk Brakkenstein. Het leuke aan Brakkefort is dat ze veel zand en waterspeelplekken hebben. Oftewel, een hele fijne speeltuin als het zonnetje schijnt. 

Of ga naar de Natuurspeeltuin Brakkenstein (bij de Driehuizerweg). Hier speel je tussen grond, hout, heuvels, water en zand. Een plek waar kinderen vrij kunnen spelen in de natuur.

Activiteiten voor jongeren

De jongerenwerkers van Bindkracht10 zijn er voor alle jongeren (onder de 23 jaar) uit de wijk. Ze ondersteunen jou bij al je talenten, vragen en ideeën. Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd waar jij naartoe kunt gaan. Jongerenwerker  Niels Goezinne uit stadsdeel Nijmegen-Zuid vijf leuke tips!

Lees meer

Wandel door Nijmegen-Zuid

Zin in wat lekkers?

Na al het wandelen in Park Brakkenstein of Heumensoord, tuinieren in de pluktuin of na het spelen krijg je vast honger. Restaurant bij de Buren op Park Malderborgh is ideaal voor een kopje koffie of een hapje eten. Want niet alleen bewoners van het park zijn hier welkom, maar ook mensen uit de wijk of omgeving. Zin in duurzaam eten? Ga dan naar BUUR, eetcafé en ontmoetingsplek. Ze gebruiken producten afkomstig van lokale leveranciers en zo veel mogelijk biologisch.