Ontdek op de fiets

Over glooiende heuvels, langs wijngaarden en met uitzicht op rivieren: al fietsend zie je zoveel moois in het Rijk van Nijmegen langskomen. Daar hoef je echt niet voor naar het buitenland. Spring op je fiets en volg het eeuwenoude spoor van de Romeinen of fiets langs moderne kunstobjecten aan het water, die je verbeelding prikkelen.

En ben je altijd al benieuwd geweest naar de mooiste stukken uit de Vierdaagse-route, de plekken waar de lopers zo lyrisch over zijn? Na het fietsen van deze route praat je de volgende keer mee. Tipje van de sluier: het is inderdaad zo mooi als ze zeggen!

Ontdek de mooiste routes

Ontdek de highlights van de omgeving van Nijmegen vanaf je fiets! Door de grote diversiteit in het landschap fiets je het ene moment over dijken en langs rivieren en het andere moment door bossen en over heuvels. Bekijk de routes

Fietstocht met een gids

Nijmegen heeft een prachtige en zeer afwisselende omgeving. Stichting Gilde Nijmegen heeft ruim 35 verschillende fietstochten samengesteld door de mooie omgeving van Nijmegen. Ideaal als je de omgeving wil ontdekken met de fiets!

Fietsroutes om en rond Nijmegen

Ed van Teeseling

Deze fietsroute voert je langs kunstwerken van Ed van Teeseling. Deze kunstenaar heeft een groot deel van zijn leven gewoond en gewerkt in Nijmegen. Als oudste van de Nijmeegse beeldhouwers wordt hij gezien als één van de ‘stadsbeeldhouwers’ van Nijmegen. Ed was zeer actief in het kunstleven van Nijmegen door zijn functies in besturen en in adviescommissies. Hij was medeoprichter van de Gemeenschap Beeldend Kunstenaars (GBK), kunstenaarscentrum De Olifant en Stichting DAK (atelierbeheer). Bekijk de route.

Giro Rijk van Nijmegen

Giro d'Italia is een welbekende wielerwedstrijd die in 2016 door Nijmegen kwam. Benieuwd naar deze route? Klik hier

Liberation Route Nijmegen

In 1944 werd Nijmegen bevrijd tijdens de 'Market Garden' van geallieerden. Fiets langs verschillende luisterplekken waar je meer te weten komt over de Liberation. Bekijk de route.

E-bike route door het Rijk van Nijmegen

Fiets door Nijmegen-oost richting de dijken en uiterwaarden van de Ooijpolder en Millingerwaard. Je ontdekt het mooie landschap in Nijmegen met deze route.  

Kunstgeheimen Nijmegen & Millingen aan de Rijn

Met deze route fiets je langs bijzondere kunstobjecten. De kunstobjecten vertellen over gebeurtenissen in de oorlog en het gevoel ervan, en ook over periodes van overstromingen. 

Een avontuurlijk dagje uit

In het Rijk van Nijmegen kan de sportieveling zich helemaal uitleven. Stap op de mountainbike en ontdek samen met de rest van het gezin de natuur eens op een hele andere manier. Nog geen mountainbike ervaring? Géén probleem! De twee mountainbike lussen in het Rijk van Nijmegen zijn zowel voor de beginnende als ervaren mountainbiker erg leuk om te fietsen! 

Alles over mountainbiken

Ontdek meer van Nijmegen