GO cultuur!

De dagen worden langer en de nachten worden korter. Dat betekent dat het weer tijd is om de deur uit te gaan! En dat is maar goed ook, want cultureel Nijmegen heeft veel te bieden. Of je nu met de kinderen op stap wilt, met goede muziek de nacht wilt breken of je het liefst laat vermaken in een theaterzaal, er is voor ieder wat wils. Zélfs als je de komende tijd zuinig wilt doen. Dus kom van de bank af en ontdek het culturele aanbod!

Onze tips voor februari

Cultureel Nijmegen kent in februari een drukke maand. Om het kiezen wat makkelijker te maken, tippen we deze voorstellingen!

Hoort hiphop in een museum? Rapper Sticks organiseerde een tentoonstelling in museum De Fundatie en gaat op 10 februari in gesprek met de museumdirecteur Ralph Keuning en bandlid van De Staat Rocco Hueting. Meer hiphop? Duik dan op 21 februari 'In Het Diepe' met het nieuwe album van Fresku.

Maar je kunt ook de diepte van de Chinese cultuur in duiken, tijdens het China Symposium op 15 februari. Wil je liever iets totaal anders? Bezoek dan op 14 of 15 februari Peter Pannekoek voor het best cabaret van dit moment of ontdek het Het Schort Kort Theaterfestival op de schrikkeldag 29 februari. En voor wie liever van alles is beetje heeft, mag op 5 februari de 20e editie van Stukafest zeker niet missen!

Met de kinderen

Ook voor de kleinsten heeft cultureel Nijmegen in februari weer een prachtig programma. Met de aller állerkleinsten (1,5+) kun je genieten van de cursus Peutermuziek op 14 februari. Samen met je kind zingen, bewegen, luisteren, dansen, spelen, voelen… gezellig en leerzaam voor jullie allebei! Zijn de kinderen al iets ouder? Bezoek dan op 23 februari Zelluf (3+), een interactieve dansvoorstelling over fantasie, samen spelen en samen delen. Voor de avontuurlijke kinderen is er op 22 februari de voorstelling De Rovers (4+). En voor de tieners tippen wij de voorstelling Wij gaan het hebben over haar (12+) op 8 februari. Want hoe het ook zit, je haar is wie je bent.

GO binnenstad

© Jane Zijlstra

Ready, set, GO!