Qisheng Zheng onthult 'The Chronicle': Een samensmelting van Muziek, Spoken Word en Beeldende Kunst

Na haar verhuizing van China naar Nederland om aan het conservatorium in Arnhem te studeren, ontwikkelde Qisheng Zheng een interesse voor meer dan alleen muziek. Terwijl ze zich verdiepte in schilderkunst, poëzie en voordracht, besefte ze dat al deze verschillende kunstvormen voortkomen uit dezelfde bron: emotie. Geboeid door dit idee onderzocht ze dit verder en ontdekte ze tevens dat hetzelfde geldt voor culturen. Geïnspireerd door deze gedachten begon ze haar werken te bundelen tot diverse verhalen. Ze noemt het resultaat hiervan: "The Chronicle".

The Chronicle zal een artistiek experiment vormen tussen de musici op het podium en het publiek. De concerten zullen bestaan uit Qisheng's gedichten en voordrachten, haar originele composities die een mix zijn van wereldmuziek, eigentijdse jazz en vrije improvisaties, en haar schilderijen en tekeningen. Omdat vrijheid van emotie van essentieel belang is voor Qisheng, krijgt iedereen in het publiek tijdens de uitvoering de kans om zijn emoties of gedachten op te schrijven of te tekenen. Het plan is om deze teksten en tekeningen te verzamelen en ze te gebruiken in toekomstige concerten. Ze zullen tevens worden gebundeld in een boek genaamd "The Chronicle", samen met Qisheng's eigen creaties.

Op woensdag 15 mei zal Qisheng Zheng haar project presenteren op het podium in Brebl, Nijmegen. Tijdens dit evenement zal ook het interactieve experiment plaatsvinden, en Zheng nodigt alle geïnteresseerden uit de omgeving van harte uit om hieraan deel te nemen.

Bekijk de website van Brebl voor meer informatie en tickets.

Dit vind je misschien ook leuk…