Lente in Nijmegen

De kou en regen neemt af en maakt plaats voor de eerste bloemen, knoppen en blaadjes aan de bomen: de lente is hier! Niets heerlijkers dan de zon weer op je gezicht voelen na een lange winter. En waar vier je de lente beter dan in Nijmegen? Geniet van wat Nijmegen te bieden heeft in het bloeiende seizoen!

Tuinieren, bloemen & plantjes kopen

Hoog tijd om de bloemetjes en plantjes buiten te zetten of in huis te halen! De meest bijzondere planten haal je bij Het Molentje, een mooi boeket scoor je bij Decora en bij Tuincentrum Lindeholt weten ze exact hoe ze met jouw tuinkriebels om kunnen gaan. Ontdek alle bloemenwinkels in Nijmegen!

Picknicken in het park

De meest bekende picknick spot: Kronenburgerpark. Ga aan de rand van het centrum zitten, in het groen van het Valkhofpark. Of neem je picknickmandje mee naar de Waalkade. Meer groen? Ga de natuur in en zoek een rustig plekje in de Ooijpolder. Of wat dacht je van Korenmarkt? Een heerlijk park die je kunt vinden achter de Grote Markt. Neem je kleedje, hapjes en drankjes mee en you are set! 

Zin in een feestje?

Koningsdag 

Op Koningsdag viert Nijmegen de verjaardag van het staatshoofd. Koning Willem-Alexander is jarig op 27 april en dus staat die dag in het teken van feesten, vrijmarkten en natuurlijk de koning zelf. Trek je mooiste oranje outfit aan, bezoek een van de vrijmarkten in Nijmegen en - heel belangrijk - vergeet niet om een oranje tompouce te eten natuurlijk! 

Bevrijdingsdag

Op 5 mei vieren we dat we in Nederland in vrijheid leven en dat er in 1945 een eind kwam aan de Tweede Wereldoorlog vol geweld en onderdrukking. Bevrijdingsdag is ook een dag van feest voor iedereen. Wil je de vrijheid vieren, maar staan ook stil bij persoonlijke verhalen uit de Twee Wereldoorlog? Dan kun je naar het officiële Bevrijdingsfestival Nijmegen in het Hunnerpark

Meivakantie

Tijdens de meivakantie hoeven jij en je kids je niet te vervelen in Nijmegen! Diverse locaties hebben speciale kinderactiviteiten zoals de Basteide Lindenberg en Van 't Lindenhoutmuseum. Of ga lekker buiten spelen in De Leemkuil of Speeltuin Brakkefort! Zijn je kinderen dierenliefhebbers? Neem dan een bezoek aan het Kronenburgerpark en ontmoet er de leukste dierenvriendjes. Ook in het Goffertpark is van alles te beleven in de kinderboerderij

Elske Nissen

Een eindje met de fiets

Over glooiende heuvels, langs wijngaarden en met uitzicht op rivieren: ontdek de highlights van de omgeving van Nijmegen vanaf je fiets! Door de grote diversiteit in het landschap fiets je het ene moment over dijken en langs rivieren en het andere moment door bossen en over heuvels. Bekijk de routes

Festivals

Go Short International Short Film Festival 

Go Short is hét festival voor de korte film in Nederland. Het programma, bestaande uit verschillende Europese korte animatiefilms, documentaires, experimentele films, onafhankelijke films en studentenfilms, wordt voor het grootste deel in LUX vertoond. Bezoek vijf festivaldagen vol korte films in Nijmegen! 

Drift

Op zoek naar een plek waar je even lekker los kunt gaan? Festival Drift is wat je zoekt! Drift vindt jaarlijks plaats in de lente, en nogmaals in de herfst. Geen betere manier om het seizoen welkom te heten dan een lekker avondje dansen! Voel jij de lentekriebels ook al? 

De Nijmeegse Bierfeesten

In 2009 is de samenwerking tussen Café Samson, De Mug, Opera en Café De Deut begonnen om speciaalbier onder de aandacht te brengen. Inmiddels is dit uitgegroeid tot drie bierfestivals in het jaar en is Freddy’s beerkitchen toegevoegd aan de organisatorische cafés. Proost!

Music Meeting 

Music Meeting Festival is een driedaags muziekfestival tijdens Pinksteren in Nijmegen. De programmering gaat dwars door stijlen, genres en culturen. Van jazz en improvisatiemuziek tot traditionele muziek en unieke cross-overs. Durf jij het aan?

Ontdek Nijmegen wandelend 

De oude stad ademt een jonge, zuidelijke en gemoedelijke sfeer uit. Als je oog hebt voor het verleden, kun je met deze ommetjes, van verschillende afstanden, ruimschoots genieten van de rijke afwisseling aan cultuurhistorie die Nijmegen te bieden heeft. Een koffietje met wat lekkers erbij mag dan natuurlijk niet ontbreken. Hier haal je jouw stevig bakkie pleur! Veel wandelplezier!

Het beste van de lente in Nijmegen

Ontdek de seizoenen - in Nijmegen