5x tips voor Music Meeting Festival 2024

Tijdens het Pinksterweekend staan Park Brakkenstein en De Lindenberg in het teken van muzikale ontmoetingen en avontuurlijke muziek uit alle windstreken. Music Meeting Festival vindt dit jaar plaats op 18, 19 en 20 mei. Artistiek leider en programmeur Martyna van Nieuwland tipt de optredens die je écht niet mag missen!

1. Ngulmiya

Klaar voor een buitenaardse ervaring? Maak kennis met een van de mooiste stemmen uit Australië. In het noordelijk gelegen Arnhemland leidt de iconische Ngulmiya Nundhirribala traditionele Aborigine ceremonies. Met een duizelingwekkende techniek en ziel-opwindende expressie voert Ngulmiya je met zijn goddelijke zang mee in liedjes en verhalen, geworteld in eeuwenlange tradities van zijn verre voorouders. Dit zou wel eens de enige kans kunnen zijn om Aboriginal artiesten live te zien.

2. Aïta Mon Amour en Bab L’Bluz

Dit jaar zijn er twee totaal verschillende, maar beide verbazingwekkende vrouwelijke acts uit Marokko te horen op Music Meeting Festival. Beiden gaan ze op volstrekt eigen manier de dialoog met tradities aan. Aïta Mon Amour grijpt terug op de traditionele Marrokaanse klaagzangen. Je zult zeker meer gaan horen over dit bijzondere duo, dat deze zomer verschillende grote muziekfestivals in Europa in vuur en vlam zal zetten met hun energieke mix van elektronica en traditionele snaarinstrumenten als de oud en outar.

Bab L’Bluz brengt een vlammende en verfrissende fusie van hypnotiserende Frans-Marokkaanse invloeden en westerse stijlen zoals broeierige blues, psychedelische rock en polyritmische funk. Eind mei komt hun nieuwe album uit op Real World Records, dat ongetwijfeld weer bol zal staan van de energie gnawa blues. Dit nieuwe materiaal hoor je als eerste tijdens Music Meeting Festival!

3. Frigya, Alice in WonderBand en Will Guthrie & Ghassen Chiba 

Ben je een percussieliefhebber? Dan ga je je zeker vermaken met het opzwepende project project Frigya - Imed Alibi featuring Khalil Epi, de bijzondere lichaamspercussie door het Servische Alice in WonderBand en het duo Will Guthrie & Ghassen Chiba. De laatste twee bands zullen ook de Mini Meeting leiden, met een aantal workshops speciaal voor kinderen. Op 18 en 19 mei te vinden in Park Brakkenstein.

 

4. Participatieve projecten van Aviva Endean

Australische componist, klarinettiste, improvisator en performance artiest Aviva Endean is Artist in Residence tijdens Music Meeting 2024. Endean creëert opmerkelijke sonische landschappen waarin ze de luisteraar ook actief aan het werk zet om op die manier nieuwe geluiden te ontdekken, zoals bijvoorbeeld tijdens de projecten Face Like Yours en HearMuffs die ze tijdens Music Meeting presenteert. Deze geluidskunstenares zal allerlei meeslepende muzikale ervaringen naar Nijmegen brengen. Jij mag ook wat oefeningen met haar doen!

5. Indonesian National Orchestra

Indonesian National Orchestra brengt een fascinerende en hypnotiserende mengeling van vernieuwing en traditie. Met een eeuwenoud instrumentarium brengen ze een hypnotiserende en sensuele mix van vernieuwing en traditie, die dansbaar is tot en met. Indonesian National Orchestra zal op Music Meeting Festival niet alleen voor het eerst in Nederland te zien zijn, maar hier ook nog eens hun enige optreden op Nederlandse bodem geven. Daar moet je bij zijn!

Vier het Pinksterweekend in Park Brakkenstein en De Lindenberg tijdens Music Meeting Festival op 18, 19 en 20 mei 2024. Bekijk het volledige programma en bestel je tickets via www.musicmeeting.nl

Dit vind je misschien ook leuk...