Old City, Young Vibe

De oudste stad van Nederland bruist van de energie! Oftewel: Old City, Young Vibe. Of het nu gaat om een avondje stappen, culinair eten, shoppen of natuur, Nijmegen heeft het allemaal. Op loopafstand. Vanuit het hartje van de stad sta je binnen 15 minuten tussen de Konikpaarden op de Waalstranden.

De oudste stad van Nederland

Nijmegen is de oudste stad van Nederland. Al rond het begin van onze jaartelling werd Nijmegen dankzij de gunstige ligging een belangrijke uitvalsbasis voor het Romeinse leger. Rond het jaar 100 na Chr. was er een volledige stad door de Romeinen neergezet met de naam Ulpia Noviomagus Batavorum en ontving Nijmegen van keizer Trajanus het stads- en marktrecht. Maar niet alleen de Romeinen hebben een stempel gedrukt op de stad!

Ontdek de geschiedenis

Bourgondisch genieten

Verstand komt met de jaren. En in de oudste stad van Nederland weten ze dan ook dondersgoed wat gezelligheid voor iedereen inhoudt! Culinair genot is er in alle soorten en maten. Nijmegen biedt een ruime keuze. De talloze restaurants in het centrum van Nijmegen en in de ringstraten daaromheen zijn sfeervol en bruisend. Ontdek hier jouw restaurant en ervaar de bourgondische gastvrijheid!

Ontdek de gastvrijheid

Cultuur snuiven

Nijmegen is van alle tijden en overal in de stad ontdek je cultuur, in 101 vormen. Duik in de geschiedenis en ontdek een schat aan archeologische vondsten en ruïnes of bezoek het bruisende Honigcomplex voor een portie moderne cultuur. Laat je inspireren door hedendaagse kunst bij een van de vele exposities, ervaar hoe het is om niets te zien in een museum of kijk juist je ogen uit in een filmhuis. Dans je benen zuur tot diep in de nacht of sta stil bij prachtige muziek. Geniet van hoogstaand theater of juist van laagdrempelige literatuur en poëzie. Nijmegen heeft het allemaal!

Beleef het culturele hart
Waalkade
  • Waalkade

Shop bij de leukste winkels

Shop till you drop! De oude binnenstad is een paradijs voor winkelliefhebbers. Een dagje winkelen in Nijmegen voelt als een dagje uit. Nijmegen heeft een enorme diversiteit aan winkels: tweedehands of spiksplinternieuw, speciaalzaak of keten. Laat je verrassen en kom lekker shoppen in de oudste stad van Nederland.

Ontdek de winkels

Fun met het gezin

In Nijmegen is van alles te zien en te doen voor kinderen. Duik in de geschiedenis,ga op ontdekkingstocht, leer alles over de rivier of waan in de wereld van iemand die niet kan zien. Ga op bezoek bij diertjes, jump zo hoog als je kunt of kom pannenkoeken eten. Het kan allemaal in Nijmegen!  

Ontdek gezinsactiviteiten

Geniet van de natuur

In het Rijk van Nijmegen ervaar je de rijkdom van een levendige historie, omgeven door glooiende natuur. Zo geeft een wandeling langs de wijngaarden en over de heuvels bij Groesbeek je direct ontspanning. Berg en Dal is aantrekkelijk met een overweldigend landschap, rijke cultuurhistorie en bijzondere wijnbouw. De grote hoogteverschillen, waar Berg en Dal zijn naam aan ontleend, zorgen voor prachtige vergezichten.

Ontdek het Rijk van Nijmegen

Nachtje blijven slapen?

Of je nou een weekendje gaat shoppen met z’n tweetjes of vakantie viert met het hele gezin, in Nijmegen vind je al snel een slaapplek in stijl van je stemming. In Nijmegen verblijf je niet, je bént er. Boek een unieke, handbeschilderde Romeinse kamer of suite en beleef een historische nacht. Alle reden om een dagje, of weekje, langer te blijven; overnachtingsmogelijkheden genoeg!

Ontdek hotels en B&B's

Beste Europese bestemming 2022

Het EDEN Network van de Europese Commissie en de fameuze uitgevers Forbes en Condé Nast Traveler hebben Nijmegen uitgeroepen tot een van de 10 beste Europese bestemmingen in 2022. Tevens werd Nijmegen uitgeroepen tot beste Europese bestemming voor jongeren! De bestemmingen zijn geselecteerd op basis van hun culturele en toeristische aanbod, alsmede hun levenskwaliteit en hun duurzame ontwikkeling. Nijmegen is de enige Nederlandse bestemming die dit jaar is geselecteerd. 

Lees meer

Ontdek meer - Plan je bezoek