Winnaars voorronde Kunstbende Gelderland 2024

Op zondag 21 april zijn de winnaars van de voorronde van Kunstbende Gelderland 2024 in Poppodium Doornroosje in Nijmegen bekendgemaakt. Meer dan 50 jongeren tussen de 13 t/m 19 jaar streden in de categorieën Dans, DJ, Expo, Film, Muziek, Taal en Theater met hun zelfgemaakte werk om de felbegeerde Kunstbende Award. Daarbij werden ze aangemoedigd door een enthousiast publiek en beoordeeld door een professionele jury. De eersteprijswinnaars van de voorronde stromen door naar het landelijke Kunstbende Young Creators Festival op 29 juni in de Melkweg en INN in Amsterdam. 

Kunstbende is veel meer dan een provinciale en een landelijke wedstrijd; het is de online én offline community voor jonge makers van 13 t/m 19 jaar. Via tutorials en workshops leren jongeren nieuwe skills en er is een prikbord waar oproepjes geplaatst kunnen worden voor bijvoorbeeld nieuwe bandleden of videoclipmakers.

Winnaars

De winnaars kregen mooie jurycommentaren. De jury over Zavina, eersteprijswinnaar in de categorie DJ: "Deze dj begon te draaien en wij dachten alle drie, dit is gewoon een superster in the making." Over de winnaar Vera, categorie Theater: "De kracht zit 'm in de keuze om je te laten bekijken in al je kwetsbaarheid." En over Skyler Lalieu, winnaar Taal: "In jouw prozagedicht speel je inventief met tijd en laat je werelden zien die ons onbekend zijn, waarmee je een uniek geluid laat horen."   

DANS 
1e prijs: Julia en Kim, 16 en 15 jaar (Nunspeet en Hulshorst)
2e prijs: Bboy Philan, 13 jaar (Weurt)
3e prijs: Michelle, 13 jaar (Arnhem)

DJ
1e prijs: Zavina, 19 jaar (Zutphen)
2e prijs: Liam Bjorn, 16 jaar ( Bemmel)
3e prijs: Shano, 18 jaar (Arnhem)

EXPO
1e prijs: Lotte Amie, 19 jaar (Heerde)
2e prijs: Silke, 18 jaar (Arnhem)
3e prijs: Aisyah, 16 jaar (Tiel)

FILM
1e prijs: Samuel Nagtegaal, 18 jaar (Eefde) 

MUZIEK
1e prijs: The Dreamer, 16 jaar (Ede)
2e prijs: Snowonasphalt, 19 jaar (Wageningen)
3e prijs: Riverr, 15 jaar (Nijmegen)

TAAL 
1e prijs: Skyler Lalieu, 16 jaar (Tiel)

THEATER
1e prijs: Vera, 18 jaar (Ermelo)

Partners

Kunstbende Gelderland wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland en Cultuur Oost. Kunstbende Nederland wordt ondersteund door partner in cultuur Rabobank, Fonds voor Cultuurparticipatie, ArtEZ University of the Arts en diverse andere sponsors en partners.

Lees meer over Kunstbende op www.kunstbende.nl

Dit vind je misschien ook leuk…