Weekendje Nijmegen

Nijmegen ademt cultuur, historie en bourgondisch genot! In de oudste stad van Nederland wandel je langs historische locaties, bekijk je klassieke en moderne kunst in musea en beleef je allerlei verschillende podiumkunsten. In twee dagen tijd krijg je een goede indruk van de sfeer van de Waalstad, met haar levendige omgeving. Ga op pad en ontdek het zelf! 

Begin de dag met een ontbijt

In centrum Nijmegen kun je op veel locaties al terecht vanaf 9.30 of 10.00 om te gaan ontbijten. Zoals Smaakrijk, Grand Café Moenen, Du Commerce of Kattencafé Balthazar. De vroege vogels kunnen voor een ontbijt naar Hotel Credible, Yoghurt Barn, Tati NijmegenHotel Manna en Blonde Pater

Natuurlijk zijn er nog veel meer plekken waar je voor een heerlijk ontbijt kunt aanschuiven in Nijmegen. 

Ontdek hier de 'geheime' ontbijtcafés

Ontdek de stad met een wandeling

Het centrum van Nijmegen heeft zoveel moois te bieden, dat het niet in één dag te bekijken is. Wij hebben een selectie gemaakt van de mooiste highlights en bezienswaardigheden van onze stad, waarbij het duidelijk te merken is dat Nijmegen de oudste stad van Nederland is. De wandeling start bij het station en eindigt bij de Grote Markt. Bekijk de wandelroute hier

Ook kronkelt, danst, leeft en leidt een groene lijn door Nijmegen. De Walk of the Town is een belevingsroute door de stad langs culturele hotspots, historische en iconische bouwwerken met bijzondere uitzichten. De lijn neemt je mee op reis naar de bijzonderste plekken van Nijmegen. 

Bezoek 's middags een museum

In Museum Het Valkhof duik je in het Romeinse verleden van Nijmegen, maar bekijk je ook moderne kunst. Het museum De Bastei leert je alles over natuur en cultuur, met een focus op de rivier. En in het muZIEum ervaar je hoe het is om blind of slechtziend te zijn. 

Maar Nijmegen heeft meer! Bezoek bijvoorbeeld ook eens het Van 't LindenhoutmuseumHuis van de Nijmeegse GeschiedenisInfocentrum WO2 Nijmegen en Fietsmuseum Velorama

Geniet van de bourgondische keuken

Chique dineren of laagdrempelig tafelen? Wereldkeuken of streekgerecht? Een koffiecafé, lunchroom of restaurant? Er valt heel wat te kiezen in het uitgebreide culinaire aanbod van Nijmegen. Gelukkig vind je er altijd iets naar jouw smaak. Dus pak een stoel, schuif aan en beleef de bourgondische gastvrijheid!

Ontdek alle restaurants hier

Ga 's avonds op stap

Cabaret, theater, kleinkunst, dans... Het podium wordt al decennia op de meest creatieve manieren gebruikt. Op de oude en nieuwe Nijmeegse planken staat wekelijks een bonte verzameling van mensen om voor jou een breed scala aan spetterende shows neer te zetten! 

Beleef de Nijmeegse podia

Nijmegen is een stad van muziek. Het maakt niet uit van welk genre je houdt, in Nijmegen komt alles aan bod. 

Ontdek het muzikale aanbod

Of ga borrelen in een café

Wist je dat Nijmegen de grootste terrasdichtheid van Nederland heeft? Genoeg plek om in de zon een drankje te drinken. Ook als de avond valt, biedt de stad veel knusse cafés om urenlang te borrelen. Wat denk je bijvoorbeeld van een biermenu in Café Samson of Camelot? Of kies een speciale wijn uit bij Wijncafé Pinot of Lebowski, met een goede borrelplank erbij. Nog een laatste tip: bestel eens een biertje van een Nijmeegse brouwerij, zoals Oersoep of De Hemel

Bekijk de cafés

Blijf een nachtje slapen

Of je nou een weekendje gaat shoppen met z’n tweetjes of vakantie viert met het hele gezin, in Nijmegen vind je al snel een slaapplek in stijl van je stemming. In Nijmegen verblijf je niet, je bént er. Boek een unieke, handbeschilderde Romeinse kamer of suite en beleef een historische nacht. Alle reden om een dagje, of weekje, langer te blijven; overnachtingsmogelijkheden genoeg!

Bekijk hotels & B&B's

Ontdek meer van Nijmegen - de winkelstraten, bezienswaardigheden en het Rijk van Nijmegen