28x de leukste terrassen in Nijmegen

Nijmegen heeft de hoogste terrasdichtheid van Nederland. Er valt dus nogal wat te kiezen als je weer buiten ergens wil genieten van een borreltje, kop koffie of lunch. Om het je wat makkelijker te maken hebben we de fijnste Nijmeegse terrassen voor je op een rij gezet! 

1. De Hemel

De Hemel is gevestigd in de commanderie van St. Jan, een middeleeuws kloosterpand in het centrum van Nijmegen. De Hemel is al jaren een bruisende hotspot. Hier is het proeven, genieten, beleven: een bourgondische keuken, huisgebrouwen bieren, distillaten en zelf gebrande koffie!

2. Café Maxim

Vrijdagmiddagborrel, eerste date of gewoon om even van de zon te genieten: op het knusse terras van Café Maxim zit je altijd goed. Er hangt een gemoedelijke sfeer en het ziet er heel gezellig uit door de bomen die over het terras groeien. Onze tip? Bestel de Botterik. Dit speciaalbiertje van Brouwerij De Hemel wordt alleen maar geschonken bij kroegen in Bottendaal.

3. In de Kazerne

Wereldberoemd in Nijmegen-Oost, maar nog lang niet bekend bij alle Nijmegenaren: In de Kazerne. Dit fijne terras zit bij de Krayenhoffkazerne, een Rijksmonument waar vroeger de Eerste Infanterie gestationeerd was. Nu is het een rustig plekje om te lunchen, borrelen of dineren. Op zondagen kun je ook aanschuiven voor een uitgebreid ontbijt.

4. Casa Valencia

Voor een vakantiegevoel in eigen stad moet je bij Casa Valencia zijn. Waan je in Spanje op hun kleine, maar fijne terras, met een glas sangría in je linkerhand en een Spaanse tapashap in je rechterhand. 

5. Grand Café Moenen

Grand Café Moenen heeft het grootste terras op de Grote Markt, waar je al vanaf 10u ’s ochtends welkom bent voor een lekke kopje faitrade koffie in de zon, wellicht met een biologisch gebakje van Buurtmarkt Breedeweg.

6. Trafo 

Een nieuwe hotspot in Nijmegen! Bij Vasim zit nu Trafo, waar je niet alleen kunt genieten van heerlijke gerechten, maar óók kunt borrelen op het terras tot de zon onder gaat. Natuurwijnen worden dan geschonken, bieren gaan rond en de tafels staan rijkelijk gevuld met hapjes.

7. Nibbles

De Ganzenheuvel is een van de leukste pleintjes van Nijmegen zodra de terrassen in het voorjaar worden opgebouwd. Vanaf het terras van Nibbles zie je het winkelend publiek uit de Lange Hezelstraat voorbijtrekken, dus het is een ideale plek om mensen te kijken. En geef toe: dat is toch vaak een favoriete activiteit op het terras.

8. De Fabriek

Pas op dat je niet voorbijloopt aan de grote poort die je naar De Fabriek brengt. De locatie zit verstopt aan een binnenplaats achter de Van Welderenstraat. Een bezoekje aan dit café slash conceptstore voelt daardoor alsof je een geheime hotspot hebt ontdekt. Op het terras kun je genieten van een kopje koffie of een flink stuk appeltaart, om daarna nog even te shoppen in het bijzondere winkelpand. Vroeger zat hier namelijk een lampenfabriek!

 

14. Grand Café Waterwolf

Aan de levendige Waalkade in Nijmegen vind je het gezellige Grand Café Waterwolf. Kom lunchen op het zonnige terras en geniet van een weids uitzicht over de Waal.

15. Café St. Anneke

Je vindt Café St. Anneke in het karakteristieke witte pand op de hoek St. Annastraat en Fransestraat. Kan niet missen. Er zomaar aan voorbij lopen is bijna onmogelijk. “Het terras heeft een aantrekkingskracht van een magneet”, aldus het juryrapport van de Café Top100.

16. Café de Opera

Café de Opera is een van de gezellige café's aan het Koningsplein. Je kunt hier terecht voor een kop koffie, een huisgemaakt stukje taart, lunch met verse ingrediënten van lokale leveranciers en natuurlijk een goed glas speciaalbier.

17. In De Blaauwe Hand 

Vlak bij de Grote Markt, in een straatje met de intrigerende naam Achter de Hoofdwacht, ligt een juweeltje van een café: In de Blauwe Hand. De Blaauwe hand is een intiem café mét sfeervol terras, waar liefhebbers van bier, wijn en andere dranken, ruime keuze hebben uit een wisselend aanbod. 

18. Stroom Lent

Steek de Waal over en ontdek Stroom, een café waar je op elk moment van de dag terecht kunt. Er is immers altijd een reden: goede koffie, lekker lunchen of een borrel in de zon. 

19. Eetcafé BUUR

BUUR is de huiskamer van Brakkenstein. Je kan bij ons terecht voor lunch, diner, een goede kop koffie of een lekker speciaalbiertje, maar daarnaast gebeurt er nog veel meer. Ze organiseren namelijk allerlei evenementen, zoals pubquizzen en jamsessies. Ook proberen ze de wereld ook een beetje mooier te maken met allerlei sociale projecten.

20. BUUV

BUUV is een gloednieuwe plek tegenover het Gofferpark. De V staat voor verbinding. Het is dan ook een fijne plek om je vrienden te ontmoeten en te genieten van eerlijke producten. 

 

26. Café Restaurant Le Figaro

Op het terras van Café Restaurant Le Figaro aan de Waal kun je (al 25 jaar!) genieten van het mooie uitzicht onder het genot van een cappuccino, broodje carpaccio, huisgemarineerde spare-ribs of een lekker biertje. In de zon, of onder een van de parasols, zie je tientallen boten en schepen voorbij varen. 

27. Café Jos

Café Jos is in 2009 verkozen tot het beste café van Nederland én in 2015 tot het beste terras van Nijmegen. Hier, op de Daalseweg, meng je je tussen de rasechte Nijmegenaren en moet je dus een keer zijn geweest voor een van de vele speciaalbiertjes! 

 

28. Atelier 

Inmiddels een zeer bekend plekje in Nijmegen: Atelier. Als het zonnetje schijnt, zit het hele terras hier gezellig vol. De cocktails, wijntjes, biertjes en borrelbites vliegen dan over de toonbank. Ook voor lunch en brunch schuif je hier aan! En wanneer de avond valt, blijf je gewoon gezellig hangen voor de sfeer en gezelligheid die hier altijd te vinden is.

Dit vind je misschien ook leuk...