/>

8 x fijne terrassen in Nijmegen

Nijmegen heeft de hoogste terrasdichtheid van Nederland. Er valt dus nogal wat te kiezen als je buiten ergens wil genieten van een borreltje, kop koffie of lunch. Om het je wat makkelijker te maken hebben we 8 fijne Nijmeegse terrassen voor je op een rij gezet! Hier zit je sowieso goed in het centrum, Nijmegen-Oost of Bottendaal.

1. Level 4

De enige rooftopbar van Nijmegen vind je bovenop Hotel Nimma. Als het op weekenddagen warm en zonnig weer is, gaat dakterras Level 4 open. Terwijl je van een cocktail sipt, kijk je uit over heel Nijmegen, de Waalbruggen en zelfs een flink stuk van Lent. 

2. Café Maxim

Vrijdagmiddagborrel, eerste date of gewoon om even van de zon te genieten: op het knusse terras van Café Maxim zit je altijd goed. Er hangt een gemoedelijke sfeer en het ziet er heel gezellig uit door de bomen die over het terras groeien. Onze tip? Bestel de Botterik. Dit speciaalbiertje van Brouwerij De Hemel wordt alleen maar geschonken bij kroegen in Bottendaal.

3. In de Kazerne

Wereldberoemd in Nijmegen-Oost, maar nog lang niet bekend bij alle Nijmegenaren: In de Kazerne. Dit fijne terras zit bij de Krayenhoffkazerne, een Rijksmonument waar vroeger de Eerste Infanterie gestationeerd was. Nu is het een rustig plekje om te lunchen, borrelen of dineren. Op zondagen kun je ook aanschuiven voor een uitgebreid ontbijt.

4. Mi Barrio

Voor een vakantiegevoel in eigen stad moet je bij Mi Barrio zijn. Met een glas sangria - compleet met glitter cocktailprikker -in je hand voelt het even even alsof je Spanje bent. Terwijl je dit terras gewoon aan de Fransestraat in de Indische Buurt vindt. Op het menu staan uiteraard lekkere Spaanse borrelhapjes en paella. 

5. Locals Only

Op een binnenplaats bij de Splendorfabriek ligt het terras van Locals Only. Daar drink je een kopje koffie van de espressoblend die speciaal voor hier wordt gemaakt. Een fijne plek om even buiten te deur te werken, bij te kletsen tijdens de lunch of om te borrelen. 

6. De Meesterproef

De voorbijvarende schepen op de Waal voor je neus en een lunch met veel lokale producten op je bord. Dat is de Meesterproef experience. Dit restaurant is een van de pareltjes op het industriële Honigterrein en zeker op het terras is het goed toeven.

7. Nibbles

De Ganzenheuvel is een van de leukste pleintjes van Nijmegen zodra de terrassen in het voorjaar worden opgebouwd. Vanaf het terras van Nibbles zie je het winkelend publiek uit de Lange Hezelstraat voorbijtrekken, dus het is een ideale plek om mensen te kijken. En geef toe: dat is toch vaak een favoriete activiteit op het terras.

8. De Fabriek

Pas op dat je niet voorbijloopt aan de grote poort die je naar De Fabriek brengt. De locatie zit verstopt aan een binnenplaats achter de Van Welderenstraat. Een bezoekje aan dit café slash conceptstore voelt daardoor alsof je een geheime hotspot hebt ontdekt. Op het terras kun je genieten van een kopje koffie of een flink stuk appeltaart, om daarna nog even te shoppen in het bijzondere winkelpand. Vroeger zat hier namelijk een lampenfabriek!

 

Dit vind je misschien ook leuk: