Wandelend Park bij het Labyrinth

Bij het kunstwerk Labyrinth aan de Nijmeegse Waalkade is sinds kort het Wandelend Park te zien. Het park bestaat uit planten en boompjes in bakken met bankjes en verhuist iedere drie maanden naar een andere plek in de binnenstad. Het Wandelend Park is één van de acties uit Actieplan Binnenstad.

Het Wandelend Park draagt bij aan meer groen in de binnenstad. Groen maakt de binnenstad verblijfsvriendelijker. Het thema van het park is Health & High Tech. Op de bakken staan QR-codes die leiden naar filmpjes van Nijmeegse wetenschappers die innovaties ontwikkelen op het gebied van Health & High Tech. De street art op de plantenbakken en de bankjes staat in het teken van biodiversiteit en innovatieve technieken. 

Het Wandelend Park staat tot 19 juni bij het Labyrinth op de Waalkade. Daarna zijn onder meer de Broerstraat, Plein 1944 en Stationslocatie aan de beurt. Afhankelijk van de locatie waar het Wandelend Park staat, heeft het steeds een andere grootte en vorm. 

Actieplan Binnenstad

Het Wandelend Park is één van de projecten van het Actieplan Binnenstad 2023-2024. Dit is een actieplan van gemeente Nijmegen dat samen met bewoners, ondernemers en bezoekers is gemaakt en bestaat uit concrete acties om de binnenstad een extra impuls te geven.

Benieuwd naar de andere plannen van inwoners voor de binnenstad? Kijk dan op www.nijmegen.nl/hartjenijmegen.
 

Dit vind je misschien ook leuk…