Meld je gratis aan voor een Vrijheidsmaaltijd in de Stevenskerk op 5 mei

Op zondagavond 5 mei organiseren Lindenberg Cultuurhuis, de Stevenskerk en de Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid in de Stevenskerk een Vrijheidsmaaltijd van 18.00 tot 20.30 uur. Er wordt Vrijheidssoep geserveerd, er is muziek en diverse sprekers en er is ruimte voor een goed gesprek over vrijheid. De Vrijheidsmaaltijd is gratis en voor iedereen toegankelijk.  

Programma 

Naast lekkere Vrijheidssoep met een broodje én een goed gesprek over vrijheid kun je deze avond luisteren naar meerdere sprekers. Qader Shafiq, dichter, columnist en directeur van Bureau Wijland, en wethouder Cilia Daemen spreken de bezoekers toe, dichter Victor Vroomkoning draagt gedichten voor en Denise Moura en David Estrada, beiden oud-deelnemers van Wintertuins Schrijfwerkplaats Nijmegen, dragen samen een tekst voor. Het Vrije koor verwelkomt de bezoekers met een mooi optreden. 

Sunset March 

Wie dat kan en wil, kan na de maaltijd rond 21.00 uur de Sunset March lopen, de mars die sinds oktober 2014 elke dag tijdens zonsondergang door een veteraan wordt gelopen over stadsbrug De Oversteek, als eerbetoon aan de geallieerde militairen. 

Vrijheidsaanjager 

Lindenberg Cultuurhuis is Vrijheidsaanjager in het Rijk van Nijmegen namens het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Al jaren organiseert de Lindenberg Vrijheidsmaaltijden op diverse plekken in Nijmegen in samenwerking met Bindkracht10. Voor deze Vrijheidsmaaltijd is de samenwerking met de Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid en met de Stevenskerk opgezocht.  

Praktische informatie 

De Vrijheidsmaaltijd vindt plaats in de Stevenskerk op 5 mei om 18.00 uur. De maaltijd is gratis toegankelijk voor iedereen, maar meld je wel even aan. Dat kan via de website van de bibliotheek. Deze Vrijheidsmaaltijd is mogelijk gemaakt door het Nationaal Comité 4 en 5 mei, het V-fonds en de Provincie Gelderland.

Meer vrijheid vieren? Bindkracht10 organiseert van 1 tot en met 7 mei allerlei activiteiten. Daar wordt, onder het genot van soep, op allerlei manieren het gesprek over vrijheid aangegaan. Er zijn activiteiten in alle wijken van de stad en deelname is gratis. Een overzicht van alle activiteiten vind je op de website van Bindkracht10.
 
 

Dit vind je misschien ook leuk…