Fotoverslag: try-out-evenement straattheater Meters Maken

Op zondagmiddag 17 maart werd De Vasim omgetoverd tot een podium vol verrassend straattheater tijdens Meters Maken. Dit gratis event, georganiseerd door de Schoenfabriek, biedt het publiek de kans om de nieuwste theateracts die klaarstaan om het komende seizoen festivals alvast te spotten. Een bonte verzameling van creatieve performances tijdens dit unieke try-out-evenement dus!

Bij Meters Maken ontdekt het publiek een levendige mix van straattheater, van betoverende vuurshows tot gewaagde 'hair hanging'-acts en komische steltencomedy. Het evenement, gehouden in en rondom De Vasim in Nijmegen, biedt theatermakers de kans om hun nieuwste creaties te presenteren en waardevolle feedback te ontvangen, waardoor acts worden verfijnd en klaargestoomd voor het nieuwe speelseizoen.

Met een verdubbeling van het aantal acts ten opzichte van voorgaande jaren, was Meters Maken een onvergetelijke ervaring. Twintig acts betoverden het publiek, zorgvuldig geselecteerd uit een groot aantal aanmeldingen. Bovendien waren er dit jaar meer regionale artiesten uitgenodigd, waardoor het evenement een podium bood voor lokaal talent om te schitteren.

Bij Meters Maken kwam een sprankelende diversiteit aan straattheateracts tot leven. Van de betoverende 'Love is in the (H)air' van ppascalles & De Vermakelaar tot het 'Verzin het lekker zelf' door Hendrik-Jan de Stuntman, beloofde elk optreden een unieke ervaring te bieden. Met nog veel meer betoverende acts zoals 'DRUNK PUNCH LOVE' van Stiltlife Streettheater en '4 sides of a triangle' van Marjolein Wagter en Co., was er voor elk wat wils.

Meters Maken wordt jaarlijks georganiseerd door De Schoenfabriek. Als een veelzijdige 'One-stop-Shop' binnen de festivalbranche bedient De Schoenfabriek al jaren het hele spectrum, van conceptontwikkeling tot productie, en van zakelijk of artistiek leiderschap tot bemiddeling in theateracts.

 
Meer informatie over het event Meters Maken vind je hier: https://www.deschoenfabriek.nl/metersmaken. Benieuwd naar wat De Schoenfabriek nog meer organiseert? Check dan hun website

 

Fotografie: Henk Beenen