Meivakantie in Nijmegen: tips met de kids

De dagen worden langzaamaan langer en warmer. De meivakantie staat weer voor de deur! Dat betekent lekker op stap met de kinderen. Weet jij al hoe je de komende meivakantie in Nijmegen gaat doorbrengen? Dit zijn onze tips!

Naar het theater

Ook het theaterseizoen is weer op volle gang. Maak er gebruik van! Zo kun je naar Mismuis (6+) de (allerlaatste!) voorstelling van Theatergroep Kwatta, in beide weekenden van de meivakantie. Of bezoek Stapelgek (3+) van Valentijn Productiehuis: een voorstelling in De Lindenberg gebaseerd op het stapelgekke prentenboek Sjoerd en de Stapelstad van Barry Menger en Mats Ganzeman. Voor de oudere kinderen is Het Achterhuis (9+) wellicht interessant. Actrice Sabine van Boven bewerkte Het Achterhuis tot een theatermonoloog waarin zij vertelt over de ruim 2 jaar dat Anne Frank moest schuilen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Kinderbevrijdingsfestival

Samen de vrijheid vieren, dat kan deze meivakantie in de Lindenberg! Ieder jaar wordt op 5 mei het Kinderbevrijdingsfestival georganiseerd, in samenwerking met de Stichting Stedelijk vier en vijf mei Comité Nijmegen. Ook dit jaar is er weer een bijzonder programma samengesteld voor alle kinderen van 3 t/m 12 jaar, met o.a. voorstellingen, workshops en muziek. Kom jij mee feesten?

Meivakantie in Afrika Museum

De meivakantie is de perfecte periode voor een dagje uit, en wel naar het Afrika Museum! Verschillende workshops zijn ontwikkeld bij de tentoonstelling Helende Kracht. Zo ga je met amuletten aan de slag en kun je je eigen wierook maken. Sluit aan bij de bijzondere workshop capoeira & percussie of volg de museumtour om meer te ontdekken over de wereldwijde zoektocht naar helende kracht. Bekijk alle activiteiten.

Erop uit

Samen met je kinderen of kleinkinderen op avontuur in de natuur? Sprokkel samen takken, eikels, bladeren, veertjes, stenen en bloemen en maak er natuurkunstwerken van! Bekijk op deze pagina waar je dit allemaal kunt doen.

Proef de lente

En wie zegt dat je niet kan genieten van het lenteseizoen als je niets of weinig ziet? Vier de meivakantie in muZIEum! Naast de onvergetelijke donkerbelevingen onder leiding van een blinde of slechtziende gids kun je ook een proeverij zonder zicht boeken. De proeverij Kraak en Smaak bestaat uit 1 drankje (alcoholvrij) en 3 zoete of zoute verrassingen. Deze activiteit is leuk voor alle leeftijden en is bij een donkerbeleving of los te boeken.

Meivakantie bij De Bastei

Ontdek deze meivakantie de schatten van De Bastei, ga mee met een wildplukwandeling in de binnenstad van Nijmegen, maak live het villen en prepareren van bever mee of leer Romeinse kaas maken met een echte Romein. In het kader van de expositie De Bastei Buurtsuper zijn er tijdens de meivakantie een aantal bijzondere activiteiten rondom het thema voedsel. En voor de allerkleinste is er een hele bijzondere speurtocht! Lees over alle activiteiten bij De Bastei.

Uitje met het gezin

Gedimde lichten in de zaal, zachter geluid en een korte film, dat is LUX Mini. Tijdens LUX Mini in LUX wordt er gezorgd voor een fijne bioscoopervaring voor de kleinste kinderen van 2 tot 6 jaar, hun ouders en opa’s en oma’s. Ook in de meivakantie! Bekijk het actuele programma.

Het perfecte dagje uit met het hele gezin? Breng dan een bezoekje aan Planet Awesome in Nijmegen. Zij bieden een uniek aanbod aan uitdagende activiteiten. Van bowlen tot karten, lasergamen, Glow in the Dark golf en meer! Bekijk alle activiteiten.

Eindig de dag met iets lekkers

Na een dagje uit is het tijd om lekker neer te strijken op het terras… en een overheerlijke pannenkoek natuurlijk! Zoet of hartig: voor heerlijke pannenkoeken bezoek je met de kids ’t Hoogstraatje Pannenkoekenrestaurant aan de Hoogstraat. Maar je kunt er ook terecht voor poffertjes, lunch of een goed kopje koffie.

Varen en eten? Dat kan op de Pannenkoekenboot aan de Waalkade. Er bevindt zich een ballenbak aan boord voor de kids en je kunt op de boot zoveel mogelijk pannenkoeken eten als je kunt. Dat wordt smullen! Meer lunchopties met de kinderen vind je hier

Dit vind je misschien ook leuk...