Meivakantie in Nijmegen: tips met de kids

De dagen worden langer en bovendien warmer. De meivakantie staat weer voor de deur! Dat betekent weer lekker erop uitgaan met de kinderen. Heb jij al plannen gemaakt voor de komende meivakantie? Dit zijn onze tips!

Naar het theater

Ook het theaterseizoen is weer op volle gang. Zo kun je naar Metamorfosen (8+), de (allerlaatste!) voorstelling van Theatergroep Kwatta, in beide weekenden van de meivakantie. Maar ook Maral, het meisje dat in een vogel veranderde (9+) is het bezoeken waard. Een adembenemend, spannend en ook speels verhaal over een meisje dat vluchtte.

En vergeet ook Ietje en Fietje, het vergeten liedje niet, over twee oude vrouwtjes die constant in de meest grappige en onsamenhangende situaties belanden. Of vertel je eigen verhaal met een Virtual Reality wereld die je in de workshop van Oddstream (9+) zelf mag bouwen! Aan het eind van de workshop stap je jouw creatie in met een echte VR-bril.

Kinderbevrijdingsfestival

Samen de vrijheid vieren, dat kan deze meivakantie in de Lindenberg! Ieder jaar wordt op 5 mei het Kinderbevrijdingsfestival georganiseerd, in samenwerking met de Stichting Stedelijk vier en vijf mei Comité Nijmegen. Ook dit jaar is er weer een bijzonder programma samengesteld voor alle kinderen van 3 t/m 12 jaar, met o.a. voorstellingen, workshops en muziek. Het gehele programma is nu bekend en de verkoop is gestart. 

Meivakantie in Afrika Museum

De meivakantie is de perfecte periode voor een dagje uit, en wel naar het Afrika Museum! Bezoek de tentoonstelling Inspirerend Afrika en leer meer over de veelzijdigheid van het continent. Doe mee aan de vrijheidstour en ga samen met een museumdocent de tentoonstelling Heden van het Slavernijverleden door, langs onderwerpen die te maken hebben met vrijheid. Wil je creatief aan de slag? Maak dan je eigen vrijheidsvogel tijdens een workshop. Ook is er in het Museumpark van alles te doen. Maak je dag compleet door vooraf een picknickmand te reserveren, gevuld met een heerlijke lunch. Of bezoek op 1 mei de indrukwekkende voorstelling ANNA. Bekijk het volledige programma hier.

De natuur in

Samen met je kinderen of kleinkinderen op avontuur in de natuur? Sprokkel samen takken, eikels, bladeren, veertjes, stenen en bloemen en maak er natuurkunstwerken van! Bekijk op deze pagina waar je dit allemaal kunt doen.

En wie zegt dat je niet kan genieten van het lenteseizoen als je niets of weinig ziet? De vele geuren en kleuren, een warme zon op het gezicht, spelende kinderen en fluitende vogels. Genoeg te ontdekken dus door te ruiken, horen, voelen en proeven bij MuZIEum! Nog leuker: alle vroege vogels die een donkerbeleving boeken tot en met het tijdslot 10:00 krijgen korting op hun museumkaartje.

Op zondag 29 mei 2022 vindt ook het jaarlijkse Nijmeegs Natuurfestival plaats (voorheen Vier de Natuur). Dit festival laat alle inwoners op een actieve manier genieten van het groen in de buurt, de wijk en de stad en zelfs daarbuiten. Iedereen kan bijdragen door zelf iets te organiseren. De Bastei, als centrum voor natuur en cultuurhistorie, coördineert het festival.

Meivakantie bij De Bastei

Hou jij ervan om dieren na te tekenen? In de tekenwedstrijd Ei, zie je mij? van De Bastei kun je jouw eigen tekenkunsten inzetten om de eieren te verstoppen in een bepaald leefgebied. Loop ook eens binnen bij de tekenworkshop en vang een dier, op papier! En in de tekenworkshop Fabeltastisch hoeft dat niet eens een echt dier te zijn. Meer te weten over vreemde memorabilia, zeldzame relikwieën en bizarre schepsels? Bezoek dan ook Melchiors Mystieke Memorabilia tijdens deze meivakantie. 

Muziekfestival voor kids

Houd je van popcorn en sappige verhalen? Kom dan zondag 8 mei naar Strandbar Stek in Nijmegen! Daar zitten de makers van de Bob Popcorn-boeken klaar om jou te ontmoeten én samen een feestje te vieren. Win de maak-je-eigen-Bob-Popcorn-van-zand-wedstrijd en dans er lekker op los op het muziekfestival Kids 'n' Billies i.s.m. de bibliotheek. Schrijver Maranke Rinck en illustrator Martijn van der Linden zijn van de partij om samen een echt Bob Popcornfeestje te vieren.

Pannenkoeken eten & meer

Na een dagje uit is het tijd om lekker neer te strijken op het terras… en een overheerlijke pannenkoek natuurlijk! Zoet of hartig: voor heerlijke pannenkoeken bezoek je met de kids ’t Hoogstraatje Pannenkoekenrestaurant aan de Hoogstraat. Maar je kunt er ook terecht voor poffertjes, lunch of een goed kopje koffie. Varen en eten? Dat kan op de Pannenkoekenboot aan de Waalkade. Er bevindt zich een ballenbak aan boord voor de kids en je kunt op de boot zoveel mogelijk pannenkoeken eten als je kunt. Dat wordt smullen! Meer lunchopties met de kinderen vind je hier.  

Dit vind je misschien ook leuk...