Meivakantie in Nijmegen: tips met de kids

De dagen worden langzaamaan langer en warmer. De meivakantie staat weer voor de deur! Dat betekent lekker op stap met de kinderen. Weet jij al hoe je de komende meivakantie in Nijmegen gaat doorbrengen? Dit zijn onze tips!

Naar het theater

Tijdens de meivakantie is er in het theater van Nijmegen volop vermaak voor de jongsten. Zoals Coco kan het (2+), een schattige peuterdansvoorstelling over durf, iemand aanmoedigen, en samen sterk staan. Na de voorstelling mogen de kleintjes zelf meedansen en hun eigen vleugels uitslaan. Of Disney Winnie de Poeh De Musical! Met de wereldberoemde Disney-liedjes van Oscar- en Grammy Award-winnaars Robert en Richard Sherman, wordt dit verhaal verteld met nieuwe theatrale en levensgrote poppen. Voor de nieuwsgierige kleintjes is er Dikkie Dik en ik (2+), een speelse voorstelling waarin ze kunnen ontdekken hoe het is om een kat te zijn. Met muziek en gekke avonturen is het een feest voor de allerkleinsten. Tijdens De Horde Hoort is het volop meedoen geblazen. Theatergroep De Horde roept zes enthousiaste spelers én publiek op om samen een live hoorspel op te nemen in Theater Het Badhuis. Een modern sprookje dat tot leven wordt gewekt met niets anders dan tekst, geluiden en klanken. En in de jeugdopera Benno worden kinderen uitgenodigd in de wondere wereld van de bodemdieren, waar rust, plezier en troost te vinden is. Kijken naar bodemdieren kan een tegengif zijn voor een druk thuis, een drukke wereld en een druk hoofd.

Kinderbevrijdingsfestival

Samen de vrijheid vieren, dat kan deze meivakantie in de Lindenberg! Ieder jaar wordt op 5 mei het Kinderbevrijdingsfestival georganiseerd, in samenwerking met de Stichting Stedelijk vier en vijf mei Comité Nijmegen. Ook dit jaar is er weer een bijzonder programma samengesteld voor alle kinderen van 3 t/m 12 jaar, met o.a. voorstellingen, workshops en muziek. Kom jij meefeesten?

Erop uit

Samen met je kinderen of kleinkinderen op avontuur in de natuur? Sprokkel samen takken, eikels, bladeren, veertjes, stenen en bloemen en maak er natuurkunstwerken van! Bekijk op deze pagina waar je dit allemaal kunt doen.

 

Proef de lente

En wie zegt dat je niet kan genieten van het lenteseizoen als je niets of weinig ziet? Vier de meivakantie in muZIEum! Naast de onvergetelijke donkerbelevingen onder leiding van een blinde of slechtziende gids kun je ook een proeverij zonder zicht boeken. De proeverij Kraak en Smaak bestaat uit 1 drankje (alcoholvrij) en 3 zoete of zoute verrassingen. Deze activiteit is leuk voor alle leeftijden en is bij een donkerbeleving of los te boeken.

Meivakantie bij De Bastei

Reis terug in de tijd en ontdek de magie van middeleeuwse handschriften tijdens een betoverende workshop speciaal voor kinderen in Museum De Bastei. In het buitenatelier op het dakterras leer je over de stroming van de rivier, de rivierbodem, hoogwater, én waarom we de rivier meer ruimte moeten geven. Of ga op pad met Willem Waalwachter en maak een avontuurlijke tocht door de Stadswaard. Tijdens de meivakantie bezoek je daarnaast de expositie De Waal Over. In deze tentoonstelling ontdek je de oversteekgeschiedenis van Nijmegen, van boomstamkano’s tot schipbruggen.

Lees hier over alle activiteiten bij De Bastei

 

 

 

Uitje met het gezin

Gedimde lichten in de zaal, zachter geluid en een korte film, dat is LUX Mini. Elke laatste zondag van de maand staat LUX Mini op de planning. Ook in de meivakantie! Bij LUX Mini maken ze de bioscoopervaring extra fijn voor de kleintjes. Met zachter geluid en gedimde lichten kunnen ze helemaal opgaan in een korte film. Kinderen krijgen een drankje en ouders/begeleiders genieten van koffie/thee. 

Het perfecte dagje uit met het hele gezin? Breng dan een bezoekje aan Planet Awesome in Nijmegen. Zij bieden een uniek aanbod aan uitdagende activiteiten. Van bowlen tot karten, lasergamen, Glow in the Dark golf en meer! Bekijk alle activiteiten.

Eindig de dag met iets lekkers

Na een dagje uit is het tijd om lekker neer te strijken op het terras… en een overheerlijke pannenkoek natuurlijk! Zoet of hartig: voor heerlijke pannenkoeken bezoek je met de kids ’t Hoogstraatje Pannenkoekenrestaurant aan de Hoogstraat. Maar je kunt er ook terecht voor poffertjes, lunch of een goed kopje koffie.

Varen en eten? Dat kan op de Pannenkoekenboot aan de Waalkade. Er bevindt zich een ballenbak aan boord voor de kids en je kunt op de boot zoveel mogelijk pannenkoeken eten als je kunt. Dat wordt smullen! Meer lunchopties met de kinderen vind je hier

Dit vind je misschien ook leuk...