De Nijmeegse Bierfeesten

De Nijmeegse bierfeesten bestaan uit muziek, eten en vooral heel erg veel speciaalbieren. Brouwerijen uit binnen- en buitenland tappen hun lekkerste creaties op de evenementen. Van bockbier tot IPA en van blond tot stout. Gelukkig zijn de glazen niet al te groot, zodat je van alles wat kunt proeven. Met een strippenkaart krijg je namelijk vijf bieren van vijf verschillende brouwerijen! 

Laatste update: 23 mei 2022

Bokbierdag, Winterbierfeesten en Pinksterbierfestival

Er zijn elk jaar meerdere edities: de Bokbierdag, de Winterbierfeesten en het Pinksterbierfestival. In het najaar drink je het roodbruine zoet-bittere bokbiertje op de Bokbierdag. Bij de Winterbierfeesten worden donkere seizoensbieren geschonken die (pas op!) soms nogal hoog in alcoholpercentage zitten. Traditiegetrouw is ook de Dag van het Nijmeegs Bier onderdeel van de Winterbierfeesten. Nijmeegse brouwers nemen het dan tegen elkaar op: wie maakt volgens de vakjury en het publiek het lekkerste biertje van de stad?

Voor frisse witbieren, zonnige saisons en fruitige pale ales moet je bij het Pinksterbierfestival zijn. Deze editie kun je alvast voor de komende jaren in je agenda zetten, want het evenement is vaste prik tijdens het Pinksterweekend. Het Valkhofpark staat dan vol met kraampjes van tientallen brouwerijen.

De organisatie achter de bierfestivals is in handen van vier Nijmeegse kroegen: café Samson, Opera, café de Deut en Freddy’s beerkitchen.

Houd onze agenda in de gaten om hun volgende bierfeest niet te missen!

Zin gekregen in een biertje? - Ga dan naar een van deze Nijmeegse cafés: