Ontdek de prachtige omgeving van Nijmegen

In het Rijk van Nijmegen ervaar je de rijkdom van een levendige historie, omgeven door glooiende natuur. Zo geeft een wandeling langs de wijngaarden en over de heuvels bij Groesbeek je direct ontspanning. Berg en Dal is aantrekkelijk met een overweldigend landschap, rijke cultuurhistorie en bijzondere wijnbouw. De grote hoogteverschillen, waar Berg en Dal zijn naam aan ontleend, zorgen voor prachtige vergezichten.

Richting het westen proef je hoe vruchtbaar de Betuwe en het Land van Maas en Waal zijn. In de fleurige fruitgaarden van de Betuwe komen kleuren pas echt tot hun recht. De ruige uiterwaarden en kronkelende dijken langs de rivieren, zijn in alle seizoenen een uitnodiging. Tussen de kronkelende rivieren de Maas en de Waal, vind je romantische landerijen en idyllische dijkhuisjes. De vele veerpontjes verbinden de gespleten stukken groen met elkaar.

Alles over het Rijk van Nijmegen.

Ontdek de schitterende natuur van Berg en Dal

Berg en Dal is aantrekkelijk met een overweldigend landschap, rijke cultuurhistorie en bijzondere wijnbouw. De grote hoogteverschillen, waar Berg en Dal zijn naam aan ontleend, zorgen voor prachtige vergezichten. Groesbeek is met 25 hectare wijngaard het Wijndorp van Nederland. Hier maken 6 wijnboeren een keur aan mooie wijnen die je zeker moet proeven! Dit kan bij de wijngaarden en -hoeves aan huis of natuurlijk tijdens de Nederlandse Wijnfeesten in het laatste weekend van september, uitgegroeid tot internationale trekpleister! Santé! 

Meer informatie

Haal je hart op in het Land van Maas en Waal

Boudewijn de Groot zong in de jaren zestig al over de bossen en het water van het Land van Maas en Waal. Tussen de kronkelende rivieren de Maas en de Waal, vind je romantische landerijen en idyllische dijkhuisjes. De vele veerpontjes verbinden de gespleten stukken groen met elkaar. En de ganzen en steltlopers laten zich graag fotograferen tijdens je oer-Hollandse wandeling in de buitenpolder of uiterwaarde.

Geniet tussendoor van het lekkerste fruit, die je in één van de vele fruitstalletjes langs de weg koopt. Want de vruchtbare bodem van rivierklei biedt basis voor de meest zoete fruitsoorten. Al het water biedt volop mogelijkheden voor zonaanbidders die ontspannen willen zonnen of zwemmen. Maar ook voor sporters die liever vissen, varen of zelfs duiken. Je haalt je hart op in het Land van Maas en Waal. 

Meer informatie

De Betuwe, een dijk van een landschap!

In de fleurige fruitgaarden van de Betuwe komen kleuren pas echt tot hun recht. In het voorjaar kleurt de bloesem de boomgaarden wit en roze. De vruchten hiervan, verse appels en peren, pluk je in het najaar zelf tijdens de appelplukdagen.

En de vol rode kersen koop je in juni in een stalletje, gewoon langs de weg. Trek je wandelschoenen aan of spring op de fiets. De ruige uiterwaarden en kronkelende dijken langs de rivieren, zijn in alle seizoenen een uitnodiging. Op het water kan je zowel ontspannen als inspannen. Al kanovarend of suppend word je één met de langste rivier van Nederland de Linge. 

Meer informatie

Ontdek de natuurparels van Nijmegen!

In de compacte, oude binnenstad vind je talloze groene juweeltjes. Veel kom je vanzelf tegen! Op de Groenkaart van Nijmegen vind je alle natuurparels en stadsbosjes die het bezoeken waard zijn. Daarnaast wordt er in Nijmegen hard gewerkt om de natuur steeds meer ruimte te geven. Zo dragen overheden en onderzoeksorganisaties hun steentje bij, maar ook buurt- en vrijwilligersgroepen verzetten veel werk.

Wil je de Nijmeegse natuur ontdekken? Neem dan een kijkje op onze Groenkaart van Nijmegen.

Meer informatie