Dirk Scheele nieuwe ambassadeur van De Liedjesfabriek

Sinds het begin van dit jaar is Dirk Scheele de nieuwe ambassadeur van Stichting De Liedjesfabriek. De Nederlandse gitarist, zanger, liedjesschrijver en acteur gaat de stichting in woord en daad ondersteunen. Dit begint met het samen uitbrengen van de single 'Doe Je Met Ons Mee (Welkom in De Liedjesfabriek).' Deze is vanaf vandaag te beluisteren op Spotify en andere streamingdiensten.

Ambassadeur

Dirk Scheele schrijft en speelt al meer dan 25 jaar liedjes voor kinderen tussen de 2-8 jaar, treedt op in theaters & popzalen in binnen- en buitenland, is te zien op Nickelodeon én heeft een populair YouTube-kanaal. Daarnaast was Dirk vóór zijn bekendheid werkzaam als muziektherapeut. Deze therapievorm ligt aan de basis van de activiteiten van De Liedjesfabriek. In 2022 won Dirk de BUMA Kindermuziekprijs, een oeuvreprijs voor Nederlandse componisten die hun ziel en zaligheid hebben ingezet om de jongste generatie te bereiken met muziek. Dirk Scheele is daarmee de perfecte ambassadeur van De Liedjesfabriek.

“Als songwriter voor kinderen spreekt het idee van De Liedjesfabriek mij erg aan,” zegt Dirk Scheele. “Liedjes schrijven en componeren kan echt een fijne manier zijn om je gevoelens en belevenissen te uiten in zowel tekst als melodie. Daarnaast leg je deze gevoelens vast en kun je ze daardoor makkelijker verwerken en een plek geven.” 

15-jarige jubileum

De Liedjesfabriek viert dit jaar haar 15-jarige jubileum. Ter ere van dit jubileum schreven de muzikanten van De Liedjesfabriek samen het lied ‘Doe Je Met Ons Mee’. Dirk Scheele was direct enthousiast over het lied en leverde als kersverse ambassadeur graag zijn muzikale bijdrage door mee te zingen. Het resultaat is een opzwepend lied dat het verhaal vertelt van een kind dat in het ziekenhuis bezoek krijgt van De Liedjesfabriek en samen met de muzikanten een lied gaat schrijven. “We bestaan inmiddels 15 jaar, maar we hadden in al die jaren nog nooit zélf een lied geschreven. We zijn ontzettend trots op het eindresultaat en hopen dat onze donateurs en volgers er ook graag naar luisteren,” aldus Leon Winters en Patrick Spierts, oprichters van De Liedjesfabriek.
 
De single is vanaf 18 april te beluisteren op de Spotify-kanalen en andere streamingdiensten van De Liedjesfabriek en Dirk Scheele.

Dit vind je misschien ook leuk…