Straattheater in al haar vormen bij Podium aan de Waal

Podium aan de Waal is ook dit jaar weer terug. Dit keer niet in de zomer maar op elke zondag in mei en juni. Maar liefst negen keer kunnen Nijmegenaren genieten van lokaal en (inter)nationaal straattheater aan de Waal. Het Nederlandse gezelschap Hirondelles trapt het podium aan de Waal op zondag 5 mei af met hun act Moda Domo: een humoristische voorstelling met (lucht)acrobatiek, en jongleerkunsten. Alle andere zondagen varieert het programma van circus- en danstheater tot muziek in allerlei vormen, goocheltrucs, workshops en freerun-acts. Van zondag 5 mei tot en met zondag 30 juni is er wekelijks een optreden te zien. 

Een greep uit de acts

Naast het Nederlandse gezelschap Hirondelles, staat er nog meer acrobatiek op het programma. Zo brengt het Juliana Bicycle Team, afkomstig uit Millingen, op 9 juni een unieke show met fietsacrobatiek. Het komische duo van Intrepidos laat op 12 mei een combinatie van acrobatiek, koorddansen en lichaamsflexibiliteit zien. Ook dansliefhebbers komen aan hun trekken op 2 juni. Dansgroepen ID Dance, ID-ODDS en DVS Sway of life laten deze middag zien wat ze in huis hebben. Joshua Monten Dance Company presenteert hun nieuwe werk Linearity op 26 mei. Een energiek dansspektakel met rollen tape. Op 16 juni komen Magic Tom & Yuri de boel onveilig maken met een komische punkgoochelshow.

Meekijken en meedoen 

Bij veel van de acts die dit jaar geprogrammeerd staan, is er de mogelijkheid voor het publiek om zelf, tussen de shows door, actief mee te doen. Zo kan het publiek bij het Juliana Bicycle Team op kleine fietsjes rondscheuren en nodigt de Urban middag op 19 mei uit tot experimenteren met freerunnen, break, basketball en circus. Op zondag 23 juni kan kan de bezoeker ook zelf aan de slag. Men leert dan de fijne kneepjes van het goochelen, mindfuck en afleiden. 

Praktische informatie  

Podium aan de Waal vindt iedere zondagmiddag van mei en juni plaats in het Amfitheater op de Waalkade (ter hoogte van de Lindenberghaven) en is gratis toegankelijk voor iedereen.

Het hele programma is te zien op de website van de Lindenberg: www.delindenberg.com/podiumaandewaal

Dit vind je misschien ook leuk…