Dé filmtips van mei

Hoewel het mooie weer buiten lonkt, wacht er binnen in de Nijmeegse bioscopen een wereld van filmplezier op je! Dit zijn dé films die je in mei moet zien.

1. Challengers

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: Drama van visionaire regisseur Luca Guadagnino (Call Me By Your Name) met Zendaya in de hoofdrol van Tashi Duncan: een voormalig tennisster die coach is geworden en probeert haar man - een tenniskampioen uit vorm - weer aan de top te krijgen. Als zaken uit hun verleden er dan toe leiden dat de spanningen hoog oplopen, wordt Tashi gedwongen zich af te vragen welke prijs er voor de winst zal moeten worden betaald.

2. The Sweet East

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: Absurde en humoristische roadmovie vol betoverende personages, bizarre plotwendingen en met een eclectische soundtrack. Het regiedebuurt van Sean Price Williams (Good Time) ging vorig jaar in wereldpremière op het filmfestival van Cannes en sleepte heel wat prijzen in de wacht.


3. Laatste Ronde

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: Nederlands drama vol loyaliteit, noodlot en humor. Als jeugdvrienden André, Bart en David - allen diep in de 50 - gaan klussen in een oude opgekochte hoeve van vriend Joost in België, blijken ze niet langer onsterfelijk. Vervolg op het grote succes van 2015 Ventoux.

4. Hit Man

Locatie: LUX Nijmegen 
Samenvatting: Verrassende actiekomedie van Oscar-genomineerde regisseur Richard Linklater, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Glen Powell speelt de rol van professor Gary Johnson, die zich voor doet als huurmoordenaar namens de politie van New Orleans.

 

5. Maria Montessori

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: Biopic over Maria Montessori, een indrukwekkende vrouw die haar tijd ver vooruit was. Ze streed voor een nieuwe onderwijsmethode in een tijd die werd gedomineerd door mannen. Met Jasmine Trinca (La Meglio Gioventù) in de hoofdrol.

Op zoek naar tips voor de jonge filmfans? Speciaal voor de meivakantie presenteren LUX en Cinekid twee junior specials. De specials staan in het teken van Vos & Haas redden het bos. Kijk voor meer informatie over deze specials en randprogramma op de website van LUX. 

Dit vind je misschien ook leuk...