Nieuwe namen bekend voor Vierdaagsefeesten 2024

Van 13 t/m 19 juli staat heel Nijmegen en omstreken in het teken van één onderwerp: de Vierdaagsefeesten. Meer dan een miljoen mensen komen in deze week samen om 7 dagen lang feest te vieren in de gehele binnenstad.

Tijdens de Vierdaagsefeesten is er toegang tot 1000 optredens op ruim 40 podia, voor jong tot oud, met de breedst denkbare programmering. Net als vorig jaar biedt de Vierdaagsefeesten plek voor muzikaal talent en geliefde dansconcepten. Daarnaast staat er overdag een gevarieerd programma klaar met o.a. kinderactiviteiten, straattheater, inspirerende lezingen en workshops.

90 nieuwe namen!

Nadat in maart de eerste 90+ namen zijn aangekondigd voor de Vierdaagsefeesten, worden er nu maarliefst 90 nieuwe namen toegevoegd aan het programma. Zo pakt Stadseiland Stek uit met 40UP, Beach Club Freya, Cavolo Nero, Jack Shore, Kraak & Smaak, Ozo, The Set, The Vices, Uit Je Stekker en YĪN YĪN. Voor de kleintjes is er een kinderprogramma samengesteld met Kiki en Koko en Suzy’s Rainbow Dreams.

Kelfkensbos Festival organiseert deze editie voor het eerst De Nijmeegse Vierdaagsemarkt, een plek waar bezoekers zich overdag klaarstomen voor weer een avond vol feest. Ook bezoek je programma, zoals Kilo Kilo Vintage en ‘Van Es’ Arcade Paradijs en gaan tijdens Backyard, House of Heels en Speeltuin de voetjes van de vloer.

Op de Smaakmarkt ga je uit je dak met Boeket, Dave Nunes, Doppelgang, Jiwa Jiwe, Kaboutertje Putlucht, Kim Josefine, Serious Boaters en Vintage Vinyl. Voor de kleinere bezoekers staat er een Poppenkast aan de Waal op het menu. Ook Credible heeft in-credible nieuwe namen: Boogie Nights, BRIAN, Coming Proud! Gimme Gimme Gimme, Pim Pam Pompen, Satisfexy en Sweaty Disco.

©Edwin Smits

Volop meezingen en springen? Daarvoor kun je terecht op het Faberplein met de hits van Johnny Smokes, Lee Towers, Legends, Martijn Fischer Zingt Hits van Hazes, Staal met Glazen en The Night Flight. Op de Grote Markt vind je Disco Daddies, Groove Department, Low Hanging Fruit, Queen Forever en The Jukebox Allstars en op het Hertogplein zing je luidkeels mee met Back to Waterloo, DJ Barry Paf, DJ Jacco Silver, Housuh in de Pauzuh, Mainstreet en Wilbert Pigmans.

Op het Valkhof Festival wordt de rode lopen uitgerold voor Brass Riot, CLAMM, COLLIGNON, Def Mama Def, El Khat, Gut Health, Housepainters, Julia Sabeté, Keenan Mundane, Louis D’Or, Luna Maki, Maria Iskariot, QWANQWA, Reanny, Shamzon, Slope, Smudged, Talk Show, Ustaad Noor Bakhsh, Wodan Boys, YARD, yunė pinku en Yung Dada.

Dansen geblazen is het bij van Ouds. Daar vind je Attacca, De Gang Van Zaken, Funktie Elders, Hitjesdag DJ-Team, Imishango & The Unstoppable Force, Joost & Sander Live, Low Hangin Fruit ft. Sher, Motha Earth & Thunder, Roze Muziekbingo, The Drive - A Tribute To 40 Years Of Great Rock, Urban Jungle - Rolling Stones Tribute en Vintage Black. Bij World Street Kitchen staan de hitjes van DJ El Bachatero, DJ Latin Pro, DJ Lee, DJ Micheal, DJ Radan en DJ Ronald op het menu. Bezoek tot slot de Stevenskerk voor Literaire Preken op zondag door Özcan Akyol.

Eerder werden al 90+ artiesten bekend gemaakt, waaronder: Baby Blue, Benny Rodrigues, Fresku, Frans Bauer, Goldkimono, Marco Schuitmaker en Paul Elstak. Hiermee zijn nu een kwart van de artiesten bekendgemaakt. Op 3 juni worden de laatste artiesten onthuld.

Over de Vierdaagsefeesten Nijmegen

De Vierdaagsefeesten vinden plaats rondom de 4daagse wandelprestatietocht, die op de vierde dag van de Feesten begint. In ruim 50 jaar is de Vierdaagsefeesten uitgegroeid tot het grootste evenement van Nederland en een van de grootsten van Europa: verspreid over zeven dagen vinden ruim anderhalf miljoen bezoekers hun weg naar Nijmegen. Maar de ambitie is niet: groot, groter, grootst. Van de 50 grootste evenementen van het land, staat de Vierdaagsefeesten óók bovenaan de lijstjes staan als het gaat om sfeer: op Vierdaagsefeesten vind je de prettigste sfeerbeleving van Nederland!

Stichting Vierdaagsefeesten maakt, samen met talloze partners, een duurzaam evenement van betekenis, met een grote positieve maatschappelijke impact. Op de Vierdaagsefeesten komen mensen en generaties samen, in een veilige, fijne omgeving waar je uit je comfort zone kunt treden en open staan voor nieuwe ervaringen. Voel de ruimte om te genieten, het beste van jezelf te laten zien en je wereld te vergroten. Vier de feesten!

Download nu de vernieuwde Vierdaagsefeesten app of check de Vierdaagsefeesten website via www.vierdaagsefeesten.nl voor meer informatie.

Dit vind je misschien ook leuk…