Nieuw in Nijmegen?

Jij, als nieuwe student, gaat Nijmegen leren kennen en Nijmegen leert jou graag kennen! Nijmegen barst van de leuke cafés, gezellige kroegen, vele winkels en bovenal mooie evenementen! Maar waar moet je zijn? Wij nemen jou mee.

Zo leer jij je buurt kennen

Wij zijn blij dat jij in Nijmegen bent en wensen jou allereerst heel veel plezier! Maar ook willen we dat jij je meteen thuis gaat voelen in jouw nieuwe buurt. Of je nu in het centrum, Bottendaal, Nijmegen-Oost, Benedenstad of Waterkwartier zit. Overal krijg je te maken met buren. Dus wij hebben voor jou de tips om het ouderlijk huis met een goed gevoel te verlaten en je nieuwe buurt te leren kennen!

Lees hier de tips

Waar gaan we eten?

Met een lege maag kun je niet op pad! Start je dag relaxt met een picknick, verzorgd door Barrio Alto. Doe je bestelling aan de bar, en je krijgt een picknickkleedje en je bestelling in een mand mee. Geniet van de rust en de zon om je heen in het groene stadsparkje tegenover Barrio Alto, een perfecte start van de dag! Of haal een zelf samengestelde yoghurt bij de Yoghurt Barn. Ook kun je voor een heerlijk hapje naar Hotel Credible, Donatello's, Pizzabakkers, Nibbles of Van Buren. Wil je naast een hapje eten ook naar de bioscoop? Dan kun je profiteren van een mooie combi van De Dromaai en VUE Cinemas.  

Zoek jouw favoriete plekje uit!

Borrelen, stappen of een pubquiz

Wist je dat Nijmegen de grootste terrasdichtheid van Nederland heeft? Genoeg plek om samen een biertje, gin-tonic of virgin cocktail drinken! Bij Café Wunderkammer borrel je tot in de late uurtjes in huiskamersfeer. Lekker lang terrassen kan op het Koningsplein, bijvoorbeeld bij Café De Opera of Freddy's Beerkitchen, of bij de cafés op de Grote Markt en aan het Faberplein. Zin in een pubquiz? Elke maandagavond kan je je hersens laten kraken in De Kluizenaar, elke dinsdagavond ben je welkom bij Proeflokaal Beij Ons en op zondagavond is er een pubquiz in Café Van Rijn. Meer leuke cafés ontdek je hier!

Ben je op zoek naar de echte studentencafés in de stad? Loop dan eens binnen bij Café de Fuik, Twee Keer Bellen, Bascafé en Café St. Anneke

De meeste plekken om te stappen vind je in en rondom de Molenstraat, maar ook elders in de binnenstad zijn er genoeg leuke cafés en bars. Zo kan je van woensdag t/m zaterdag bij Café Dollars terecht voor livemuziek, roze stappen doe je bij De Regenboog, en bij Roxy's Karaokebar, je raadt het al, kan je elke avond meezingen. 

Genoeg te beleven

Het mooiste en grootste evenement van Nijmegen is natuurlijk de Vierdaagsefeesten, dit jaar niet geweest? Mis hem volgend jaar niet! Verder kun je naar veel toffe feestjes en concerten in Doornroosje of Merlyn en zijn er veel tentoonstellingen in de Bastei, Museum het Valkhof of andere musea in Nijmegen.

Je hoeft niet bang te zijn dat je stil komt te zitten in je nieuwe studentenstad. Want ook zijn er leuke activiteiten om te doen met je vrienden of je date.. bowlen, poolen, lasergamen, darten, escaperooms of ga boulderen. En wist je dat je als student met een Knaek-pas op heel veel plekken korting hebt? Genoeg redenen om er eentje aan te schaffen. 

Live like a local! 

Wil jij als nieuwe student leven als een echte Nijmegenaar? Weten wat typisch Nijmeegs eten is, hoe ze praten en waar ze van houden? Dan moet je zeker deze zes lessen gevolgd hebben. 

Ga gezellig uit met je nieuwe studiegenoten!