12x heerlijk uit eten in Nijmegen-Oost

Wil je eens ergens anders eten dan bij de bekende hotspots in het centrum van Nijmegen? Ga dan op ontdekkingstocht in Nijmegen-Oost! Als je goed zoekt, kun je er bijna elke keuken vinden. Om je op weg te helpen, hebben we een paar restaurants in Nijmegen-Oost op een rijtje gezet die niet op je ‘food-bucket list’ mogen ontbreken.

1. Bistro Berlin

Ondertussen een begrip in Nijmegen: Bistrobar Berlin. Waan je in Berlijnse sferen met creatieve en gedurfde gerechten. Meer durf, meer smaak, minder ingrediënten, dat is waar ze voor staan. Verrassend en vernieuwend en dat gewoon aan de Daalseweg.

2. Tati

Gezellig en lekker, gaan bij Tati hand in hand. En als je wilt is het ook nog eens vegan. Niet alleen kun je hier lekker eten en drinken in een gezellige huiskamersfeer, ze organiseren ook vaker spelletjesavonden en optredens.

3. Toko Oost

De keuze is niet groot, maar wel enorm gevarieerd bij Toko Oost. Want elke week maakt Noortje nieuwe gerechten. Lekker en gezond, met veel groente, sausjes en vooral vegetarische gerechten. 

4. Bar Pasta

De naam zegt het al; voor een heerlijke pasta, zit je bij Bar Pasta aan het juiste adres. Op het terras dat met zon is overgoten, lijkt het net alsof je in Italië bent. Maar wist je dat ze naast pasta ook heerlijke Italiaanse taarten maken? Let wel op: deze moet je van te voren bestellen.

5. Lodewijk

Kenmerkend aan Lodewijk is dat ze geen menukaart hebben. Het menu wisselt elke week en staat elke week weer opnieuw geschreven op een grote spiegelwand. Reserveren is hier niet mogelijk, maar loop vooral gezellig binnen en neem alvast een hapje en drankje tot je aan tafel kunt.

6. Bodega Zarzuela

Zin in Spaans? Of Mexicaans? Bij Bodega Zarzuela kan het allebei. Sangria erbij? Geen probleem. Geniet van gerechten die met passie en temperament zijn samengesteld. En dat voor een betaalbaar prijsje.

7. Bollyfoods

Indiase gerechten, wijnen en bieren in Oost? Die vind je bij Bollyfoods. Shared dining in Indiase sferen. Niet alleen is het eten heerlijk, maar wanneer je take-away bestelt, gaat een deel van die omzet naar mensen die het hard nodig hebben in India.

8. Emmy Indonesisch specialiteiten

Van dinsdag tot en met zaterdag kun je hier genieten van de Indonesische keuken van Emmy. Proef Indonesië alsof je er zelf bent met kruiden en specerijen rechtstreeks uit het land zelf. 
 

12. La Belle Excuse

Franser dan dit kan bijna niet in Nijmegen. De Franse eigenaar Sébastien laat je kennismaken met heerlijke Franse wijnen en authentieke smakelijke Franse gerechten bij La Bella Escuse. Elke woensdag tot en met zondag geeft Sébastien je een mooi excuus om weer even er tussenuit te gaan en heerlijk van het leven te genieten. 

Dit vind je misschien ook leuk