Expat life in Nijmegen: Isabella, Brazilië

In de serie "Expat Life in Nijmegen" vertellen expats over hun leven in de oudste stad van Nederland. Hoe zijn ze hier terechtgekomen? Wat doen ze hier in het dagelijks leven en wat vinden ze van de stad en haar omgeving? 

Hier het verhaal van Isabella uit Brazilië...

"Ik ben geboren en getogen in Brazilië, maar ik ben half-Italiaans van mijn moeders kant. Vlak voordat ik naar Nederland verhuisde, heb ik in Italië gewoond, dus de reis was niet al te ver. Maar Nederland is heel anders dan de realiteit waarin ik opgroeide in Brazilië. 

Ik ben naar Nijmegen verhuisd om aan de Radboud Universiteit te studeren, maar ook omdat ik ergens fris wilde beginnen, op een plek waar ik niemand zou kennen. En zo kwam ik hier terecht. Op dit moment doe ik een bachelor in International Business Communication en daarnaast werk ik als podcast- en communitymanager voor International Students Work. 

Ik hou van Nijmegen. Het is een rustige plek, maar tegelijkertijd mist het niets. Ik voel me hier ook heel veilig. Ik kan namelijk naar een feestje gaan en om twee uur 's nachts alleen terugfietsen en me veilig voelen. Of als ik verdwaal, weet ik dat ik gemakkelijk iemand op straat kan aanspreken en de weg kan vragen.

Iets wat me ook positief heeft verrast, is de Nederlandse gezondheidszorg. Tijdens mijn eerste jaar en ook tijdens dit jaar heb ik een aantal zeer ingewikkelde gezondheidsproblemen gehad. Ik was geïntrigeerd door hoe goed de gezondheidszorg is en hoe goed voorbereid de artsen zijn om alles in het Nederlands en Engels uit te leggen. 

Toen ik in het Radboudumc lag, zorgde iedereen er altijd voor dat ik begreep wat er gebeurde. Zelfs als ze iets heel snel in het Nederlands moesten doen, legden ze altijd uit wat er gebeurde, zodat ik ontspannen bleef. Nu weet ik dat als er weer iets zou gebeuren, ik in goede handen zou zijn. 

Maar er zijn ook dingen die ik mis. Ik mis bijvoorbeeld het Braziliaanse eten. Het is moeilijk om regionale Braziliaanse producten te vinden in Nijmegen. Als je naar grotere steden gaat, kun je wel Braziliaanse restaurants vinden, maar het is moeilijker om Braziliaanse eten te vinden dat je thuis zou koken en eten. 

En natuurlijk mis ik mijn familie en vrienden. Het is erg moeilijk om op een plek te zijn waar je van houdt en waar je niet weg wilt, maar toch zo ver weg te zijn van de mensen waar je dichtbij wilt zijn."

 

All expat stories are also available in English

 

Studeren en werken in Nijmegen

Nijmegen heeft veel te bieden op het gebied van studeren, werken en ondernemen. De oudste stad van Nederland is ook een van de grootste studentensteden van het land. De stad profileert zich als een toonaangevende wereldspeler in het oplossen van maatschappelijke vraagstukken en problemen. Met haar belangrijke positie in de Health & High Tech sector behoort Nijmegen tot de internationale top als het gaat om verbetering van de kwaliteit van leven, gezondheidszorg en de ontwikkeling van hoogwaardige technologie voor diverse maatschappelijke toepassingen.

Lees meer

Wil je ook jouw expat verhaal vertellen?

Je kunt je aanmelden via dit formulier als je werkt in Nijmegen, of via dit formulier als je studeert in Nijmegen.