Introductieweek in Nijmegen

Ga je studeren in Nijmegen? Leuk! Wist je dat aan het begin van je studie er altijd een introdutieweek is? Hier leer jij de stad Nijmegen én je klasgenoten kennen. Een superleuke ervaring die je niet wilt missen.

HAN intro

De HAN intro vindt plaats van 21 t/m 25 augustus. Samen met je studiegenoten leer jij je opleiding, HAN en Nijmegen kennen. Vaak start de introweek met het ontmoeten van je klasgenoten en intro papa's en/of mama's van die week. Dit zijn studiegenoten die de opleiding al volgen. Het programma is per opleiding erg divers. Wat je vaak kunt verwachten: spellen door de stad zoals Crazy 88, een kroegentocht langs de leukste studentenkroegen, sportdag en een intromarkt. De intromarkt is dit jaar op donderdag 4 oktober, hier zijn zo’n 100 partijen die zich willen presenteren aan jou. Daarnaast vindt er op donderdag 24 augustus een OpenUp Festival plaats vol muziek en feest en leer je op de Pop-up Student Market alle studentenverenigingen kennen.

Benieuwd hoe jouw introweek eruit gaat zien? Zoek jouw opleiding op en check het programma!

Programma per opleiding

Introductieweek RU

Radboud Universiteit heeft ook een introductieweek van 20 t/m 27 augustus. Elke opleiding heeft andere activiteiten, maar het basisprogramma bestaat in ieder geval uit de intromarkt, sportdag en introfestival. Op maandag 21 augustus is de intromarkt. Tijdens de intromarkt maak jij kennis met verschillende studentenorganisaties van Nijmegen. De sportdag is per faculteit op een andere dag, hier leer je het sportaanbod van het Radboud Sportcenterum kennen en stellen de studentensportverenigingen zich aan je voor. Zin in een feestje? Daar is het introfestival voor! Er is muziek, drankjes en allerlei leuke activiteiten. 

Heb je al zin gekregen in de introductieweek? Bekijk het volledige programma, dus inclusief de programmaonderdelen voor jouw opleiding via Radboud Events App.

Radboud Events App

IntoNijmegen op de intromarkt

Tijdens de introductieweek organiseren de RU en HAN een intomarkt, ook IntoNijmegen is dan aanwezig! Je kunt een foto maken in de fotobooth met leuke fotoprobs. Ondertussen kunnen wij jou alles vertellen over IntoNijmegen, want wil je Nijmegen leren kennen? Wil je wat leuks doen? IntoNijmegen heeft de leukste tips! Jij kunt al jouw vragen over Nijmegen aan ons stellen. Naast dat jij Nijmegen tijdens de introductieweek en jouw schooljaar leert kennen, willen wij (de Nijmegenaren) jou ook leren kennen. Daarom bieden we een leuke mok aan, zodat jij een bakkie kunt doen met je buur!

Bekijk hier het fotoverslag van de RU intromarkt in 2021

Pak openbaar vervoer of de fiets

Heb je geen idee hoe je bij de uni of HAN komt? Geen zorgen, vanaf het centraal station rijden er genoeg bussen richting de campus, zoals lijn 10. Moet je ergens anders heen? Kijk dan op 9292.nl of Breng.nl. Als je een fiets nodig hebt, kun je het beste een ov-fiets of deelfiets pakken. Of ga voor fietsverhuur naar JasperFietsen en NijmegenActief

Sluit aan bij een vereniging

Wil je naast je studiegenoten ook snel andere mensen leren kennen? Word dan lid van een studentenvereniging. In Nijmegen heb je keus genoeg! Er zijn studie- en sportverenigingen, verenigingen waar gezelligheid op nummer één staat of die perfect te combineren zijn met je religie. Een ding is zeker... ze zorgen ervoor dat jij een leuke studententijd hebt.

Ontdek de verenigingen

Het beste van Nijmegen - voor jou op een rijtje gezet..