7x de beste boekenwinkels

Houd je van boeken lezen? En vind je het heerlijk om te neuzen tussen de boeken in een winkel? In Nijmegen kun je dan goed vertoeven. Of je nu op zoek bent naar kinderboeken, een antiquariaat, tweedehands boeken of de bestseller: wij geven jou de tips!

1. Kinderboekenwinkel Nijmegen

Ben je echt op zoek naar een boekenwinkel met alleen boeken voor kinderen? Ga dan naar Kinderboekenwinkel Nijmegen. Daar heb je meer dan 7000 verschillende kinderboeken en jeugdromans. Ze hebben boekjes voor de allerkleinsten maar ook literatuur voor 15-plussers. En alle leeftijden die daar tussen zitten! 

2. Boekhandel Roelants

Aan de rand van de Nijmeegse binnenstad vind je Boekhandel Roelants. Van moderne en klassieke literatuur tot filosofie. Van fotoboeken tot aan geschiedenis en meer! In het souterrain bevindt zich ook een zeer uitgebreid 'modern antiquariaat'.

3. Señor Hernandez

Nijmegen heeft ook een speciale boekenwinkel vol met stripboeken, comics, en manga. Er zijn nieuwe boeken te koop, maar in de kelder zijn ook ruim 10.000 tweedehands exemplaren te vinden. Bij Señor Hernandez aan de Betouwstraat kun je dus uren rondneuzen.

4. Boekhandel-Antiquariaat van Hoorn

Voor zeldzame en antieke boeken ben je bij Boekhandel-Antiquariaat van Hoorn in de Houtstraat aan het juiste adres. Hier vind je ruim 1.500.000 boeken over talloze bijzondere onderwerpen. De winkel is gespecialiseerd in natuur, Nederlandse streekgeschiedenis, antieke prenten, plaatjesalbums en boekenweekgeschenken.

5. Dekker van de Vegt

Bij Dekker van de Vegt kun je naast een heel mooi assortiment aan boeken ook terecht voor een lekker kopje koffie in het leescafé. Ook komen er in de boekenzaak aan de Marikenstraat regelmatig auteurs op bezoek om over hun boek vertellen en deze te signeren. Benieuwd naar welke schrijver er binnenkort langskomt? Bekijk hier de evenementenagenda van Dekker van de Vegt.

6. Kantoorboekhandel Jacobs

Naast een groot assortiment aan kantoorartikelen heeft Kantoorboekhandel Jacobs, aan de Groenestraat, ook een ruime keuze aan actuele boeken en tijdschriften. Van de nieuwste fictie, tot de populairste non-fictie en literatuur die je het liefst in één adem uitleest!

7. Books4Life

Books4Life aan de Sint Annastraat is een tweedehands boekenwinkel. En niet zomaar eentje! De opbrengst van de verkoop gaat namelijk voor 90% naar goede doelen zoals Amnesty International, Oxfam Novib en een aantal kleinschalige Nijmeegse organisaties. Goed boek, goed doel!

Dit vind je misschien ook leuk