7x de beste boekenwinkels

Houd je van boeken lezen? En vind je het heerlijk om te neuzen tussen de boeken in een winkel? In Nijmegen kun je dan goed vertoeven. Of je nu op zoek bent naar kinderboeken, een antiquariaat, tweedehands boeken of de bestseller: wij geven jou de tips!

1. Kinderboekenwinkel Nijmegen

Ben je echt op zoek naar een boekenwinkel met alleen boeken voor kinderen? Ga dan naar Kinderboekenwinkel Nijmegen. Daar heb je meer dan 7000 verschillende kinderboeken en jeugdromans. Ze hebben boekjes voor de allerkleinsten maar ook literatuur voor 15-plussers. En alle leeftijden die daar tussen zitten! 

2. Boekhandel Roelants

Aan de rand van de Nijmeegse binnenstad vind je Boekhandel Roelants. Van moderne en klassieke literatuur tot filosofie. Van fotoboeken tot aan geschiedenis en meer! In het souterrain bevindt zich ook een zeer uitgebreid 'modern antiquariaat'.

3. Senor Herhandez

Nijmegen heeft ook een boekenwinkel vol met stripboeken, strips en graphic novels. Hiervoor moet je bij Senor Herhandez zijn.

4. Boekhandel-Antiquariaat van Hoorn

In het antiquariaat aan de Hourstraat vind je zo'n 1.500.000 boeken over bijna alle onderwerpen. Ook zijn er veel zeldzame en antieke boeken te vinden. 

5. Dekker van de Vegt

Dekker van de Vegt heeft naast een heel mooi assortiment aan boeken ook de mogelijkheid om een kopje koffie te drinken. In deze boekenzaak komen regelmatig auteurs op bezoek die over hun boek vertellen en hem signeren. 

6. Kantoorboekhandel Jacobs

Naast een groot assortiment aan kantoorartiklen heeft Kantoorboekhandel Jacobs een ruime kuize aan actuele boeken en tijdschriften. 

7. Books 4 Life

Books 4 Life is een tweedehands boekenwinkel, maar niet zomaar eentje: de opbrengst van de verkoop gaat voor 90% naar goede doelen. Daarnaast kosten de boeken tussen de € 1,- en de € 4,-.

Dit vind je misschien ook leuk