7x studentensporten en -verenigingen

Op zoek naar een (nieuwe) sport om naast je studie te beoefenen? Er zijn veel populaire studentensporten en ook sportverenigingen waar jij je voor kunt aanmelden. Naast dat je nieuwe studenten ontmoet... leer je een (nieuwe) sport, maak je plezier en blijf je fit! Je hebt snel een klik met deze mensen, want je doet dezelfde sport. Hoe leuk is dat? Wij helpen je graag verder met jouw zoektocht.

1. Roeien bij Phocas

Een populaire sport onder de studenten is roeien. In Nijmegen heb je de studentenroeivereniging Phocas. Ze bestaan al meer dan 67 jaar en staan voor de ultieme combinatie van roeien en gezelligheid. Heb je geen ervaring met roeien? Geen zorgen, veel van de leden zijn begonnen zonder ervaring. Bij Phocas leren ze je alles over het roeien. Meld je hier aan voor een van de Open Roei Dagen om kennis te maken met Phocas.

2. Dansen bij Dance Fever

Houd je van dansen? Lekker swingen op goede muziek? Of wil je uit je comfort zone stappen en meer over dansen leren? Het kan allemaal bij studentendansvereniging Dance Fever. Met ongeveer 350 leden dansen ze hier op verschillende niveaus en in vijf verschillende dansstijlen: stijldansen, Modern Jazz, Klassiek ballet, Hiphop en Showdance. Ze organiseren daarnaast ook activiteiten zoals bowlingavonden, borrels, een barbecue en gala. Krijg je al zin om te dansen? Meer informatie over het inschrijven vind je hier.

3. Badmintonnen bij Stuban

Zin om te gaan badmintonnen? Dat kan bij Stuban. Dit is een studentensportvereniging voor en door Nijmeegse studenten. Ze bestaan al sinds 1966. Stuban biedt trainingen aan waarin alle niveaus worden vertegenwoordigd. Hierbij bieden trainers persoonlijke aandacht aan hun leden. Zo kun jij jouw niveau omhoog tillen! Je wordt hier op een goede manier uitgedaagd, want zij willen jou motiveren om deel te nemen aan (landelijke) toernooien en/of clinics. Naast het badmintonnen biedt Stuban verschillende sociale activiteiten waarbij het bestuur actief aanwezig is. Lid worden? Dat kan hier!
 

4. Volleyballen bij NSVV Heyendaal

Volleybal is een actieve teamsport waar jij je teamgenoten goed leert kennen. NSVV Heyendaal is een volleybalvereniging opgericht in 1967. Zij organiseren elk jaar het Diner Rouler, waarbij leden kunnen genieten van elkaars kookkunsten. Daarnaast hebben zij ook een clubblad dat vier keer per jaar verschijnt: de Heybul. De schrijvende volleyballers laten hier hun kunsten zien. Tijdens en na de competitie speel je hier verschillende toernooien in het land en daarbuiten. Lijkt dit jou leuk? Meld je dan hier aan.
 

5. Klimmen bij NijSAC

De Nijmeegse Studenten Alpen Club is een Nijmeegse studentensportvereniging die zich met name bezig houdt met sportklimmen en alpinisme. Bij NijSAC volg je cursussen die jou leren hoe je veilig tochten kunt maken over gletsjers, sneeuwvelden, graten en rotsblokken. Daarnaast verzorgen ze elke dinsdagavond gratis cursussen om je op te leiden tot een zelfstandige klimmer. Omdat outdoorklimmen super vet is, organiseert NijSAC weekenden naar allerlei gebieden in onder andere Duitsland, België en Frankrijk. Ben jij een echte waaghals en klinkt dit als muziek in de oren? Je kunt je hier inschrijven voor hun introductieweekend!
 

6. Survival bij NSVV FEL

Daag jezelf uit bij deze veelzijdige duursport en leg een parcours af door bossen, akkers, weilanden en wateren. Uithoudingsvermogen, fysieke en mentale kracht zijn bij survival onmisbaar. Je loopt tijdens zo’n parcours door de Nederlandse wildernis en komt uiteenlopende hindernissen tegen. Denk aan touwhindernissen, boogschieten, ballastlopen en kanoën. NSVV FEL biedt trainingen en survivalruns aan op alle niveaus. Het maakt dus niks uit of je ervaren bent of niet. Naast trainingen en wedstrijden organiseren ze verschillende activiteiten, zoals iedere maand een gezellige borrel. Schrijf je hier in!
 

7. Zwemmen en waterpolo bij Hydrofiel

Hydrofiel is de Nijmeegse Studenten zwem- en waterpolovereniging. Beginnende of juist ervaren zwemmers of waterpoloërs kunnen hier goed terecht. Houd jij ervan om actief bezig te zijn in het water, of lijkt dit jou leuk? Dan is dit zeker het proberen waard! Naast de trainingen is er een wekelijkse borrel op de donderdagavond in Café de kroon en zijn er maandelijkse activiteiten die uiteenlopen van toernooien, wedstrijden, een cantus, een barbecue en nog veel meer. De gezelligheid is hier dus zeker niet te missen en iedereen is welkom. Meer informatie over het inschrijven vind je hier.
 

Dit vind je misschien ook leuk