11x waarom studeren in Nijmegen

Dat Nijmegen een echte studentstad is dat is bekend. De stad bruist van de energie voor jong én oud. Hier zijn superveel verenigingen, een uitgaansleven voor iedereen, terrasjes op elke hoek van de straat en natuurlijk het grootste event van Nederland. Nijmegen blijft jou als student verrassen.

1. Leuke verenigingen

Kom je nieuw in Nijmegen? Dan is het soms fijn om bij je bij een vereniging aan te sluiten. Je leert dan meteen nieuwe mensen kennen. In Nijmegen is er genoeg keuze! Er zijn gezelligheids-, studie- en sportverenigingen. Samen ga je leuke dingen doen zoals een uitgebreid diner, activiteiten en een biertje drinken in de stad. Vaak hebben verenigingen een stamcafé waar ze altijd naartoe gaan.

Zoek een vereniging uit

2. Oudste stad van Nederland

Hoe leuk is het om te zeggen dat jij in de oudste stad van Nederland studeert? Al rond het begin van onze jaartelling werd Nijmegen een belangrijke uitvalbasis voor het Romeinse leger. Nijmegen werd ook wel Ulpia Noviomagus Batavorum genoemd en ontving Nijmegen van keizer Trajanus het stads- en marktrecht.

Ontdek meer over de geschiedenis

3. Dansen en stappen

Het uitgaansleven in Nijmegen is altijd aan. Je kunt vroeg al in een cafétje wat gaan drinken of wat later de kroeg binnenstappen. Of ga even helemaal los in de El Sombrero. Laat je dansmoves zien in Bar Ruygh of sta gezellig bij elkaar in het Bascafé.

Ga uit in Nijmegen

4. Culturele hotspots

Om cultuur zit Nijmegen niet verlegen. En zeker niet als het om culturele hotspots gaat. Neem een kijkje bij Het Honigcomplex, Cultuurspinnerij De Vasim, NYMA, De Houtwerf en Paraplufabriek. Allemaal een mix van culturele en ambachtelijke bedrijven. Super interessante locaties om eens te bezoeken met je studiegenoten. Vaak zitten er in de buurt ook leuke lunch-, eet- en koffietentjes.

5. Toffe studies

Je komt natuurlijk naar Nijmegen om te studeren. Gelukkig heeft Nijmegen een groot aanbod aan studies. Dat kan ook niet anders met Radboud Universiteit Nijmegen, HAN University of Applied Sciences, ROC Nijmegen en Helicon als scholen.

Bekijk de scholen

6. Picknicken in het park of aan het water

Nijmegen staat bekend om de grote hoeveelheid natuur in en rondom de stad. Wat vooral zo bijzonder is, is dat je binnen no-time ook echt in de natuur staat! Fiets over de Snelbinder (ook wel de fietsbrug genoemd) en chill aan de Waal met vrienden. Of kies een van de parken uit om je zelfgemaakte salade op te eten. Want we weten allemaal, dat de studentenhuizen vaak een klein balkon of zelfs geen buiten hebben.

Zoek je plekje uit

7. Terrasje hier en terrasje daar

Met de hoogste terrasdichtheid vind je sowieso wel een lekker plekje om te zitten. Op elke hoek en in elke straat vind je wel een leuk café of restaurant. Naast dat je lekkere mocktails, cocktails, wijnen en bieren kunt drinken, kun je er vaak ook een spelletje pakken. Leuk hé?

8. Sportieve stad

Als je in Nijmegen gaat studeren én wonen dan is het leuk om hier ook te gaan sporten. Ga roeien bij een roeivereniging, scoor punten tijdens een hockeywedstrijd of gooi je heupen los tijdens een dansles. Wil je geld besparen? Ga dan hardlopen en maak een rondje van de Waalbrug naar De Snelbinder en weer richting de stad. Of gebruik de trappen bij Veur-Lent om je conditie te trainen. Genoeg keus dus!

In Goffertpark vanwege hoogwater

9. Het hele jaar door feestjes, concerten en festivals

In Poppodium Doornroosje worden veel feestje georganiseerd. Ook komen daar regelmatige bekende artiesten optreden. Nijmegen kent Nijmegen veel leuke festivals zoals Drift, Music Meeting en Het Nest Festival. Ben je meer van cultuur? Kijk dan eens bij de Kunstnacht, InScience en Go Short.

Check de agenda

10. Studieplekken in de stad

Even geen zin om naar de uni of hogeschool te fietsen? Maar wil je wat meer leven om je heen? In het centrum van Nijmegen kun je op veel plekken je laptop openslaan. Bij PUCK en Fresca kun je lekker zitten, maar ook bij Vertoef. En heb je ook al aan de bieb gedacht? Enjoy het nieuwe studeren!

11. Het grootste evenement van Nederland

De Vierdaagsefeesten, wie kent hem niet? Zeven dagen lang feesten, dansen, naar muziek luisteren en meer! Het is het grootste vrij toegankelijke evenement én een van de grootste evenementen in Europa met 1,5 miljoen bezoekers. Als je van gezellige drukte houdt, dan is het aan te raden om tijdens deze week naar Nijmegen te komen! Ook is in deze week De Vierdaagse (The Walk of the World), het grootste wandelenevenement ter wereld, vier dagen lang wordt er gewandeld. Met als afsluiter de Via Gladiola.

Lees meer over de feesten

Dit vind je misschien ook leuk