Film kijken met kerst

6x kerstvakantie tips voor studenten

Blijf jij deze vakantie in Nijmegen? Dan heb je geluk, want deze gezellige stad bruist van de activiteiten, zelfs tijdens de kerstperiode! Voor diegene die het beste uit zijn vakantie wil halen, zetten de wat tips op een rijtje. Fijne kerstvakantie!​

1. Bezoek de Nijmeegse Winterweken

Ook dit jaar organiseert de Nijmeegse Winterweken weer allerlei activiteiten tijdens de vakantie! Een lichtsculpturenroute inclusief Romeinse quiz, straattheater, een muziekbingo, een nieuwjaarsdip in een echt Romeins badhuis en bierproeverijen; je vindt het allemaal in de binnenstad tijdens de Nijmeegse Winterweken. 

2. Ga naar de film

De kerstvakantie is het perfecte moment voor een bezoekje aan een van de vele Nijmeegse bioscopen zoals Pathé NijmegenVUE Walstraat en de LUX! Trek je warmste trui aan, haal wat snacks en geniet van een heerlijke film. 

3. Ga dansen in de stad

De kerstvakantie betekent geen vroege wekker die je uit je bed haalt! Het perfecte moment voor een avondje stappen dus. De meeste plekken om te stappen vind je in en rondom de Molenstraat, maar ook elders in de binnenstad zijn er genoeg leuke cafés en bars zoals Café Dollars waar ze live-muziek spelen. Voor de echte nachtbrakers worden in MerleynVasimDoornroosje en Breblregelmatig leuke nachtelijke feestjes georiganiseerd.

4. Haal een warm drankje

Tijdens de koude dagen van de kerstvakantie is er niets zo gezellig als het drinken van een warm drankje, of je nu met vrienden bent of even een moment voor jezelf neemt. Benieuwd naar de plekjes in Nijmegen waar je een heerlijke chocolademelk of glühwein kan scoren? Lees dan snel verder

5. Bezoek het Valkhof Museum

Altijd al alles willen weten over zwarte gaten? In het Valkhof Museum vind je nu de bijzondere, interactieve tentoonstelling Into The Black Hole. Waan je in het sterrenstelsel met een prachtige video installatie of verdiep je in de kracht van een zwart gat met hulp van een experiment. 

6. Doe iets actiefs met vrienden

Bij LaserQuest leef je je uit met laserguns. In de donkere, mysterieuze arena speel je dit strategische, maar vooral leuke spel. Liever iets minder actie en adrenaline? Daag elkaar dan uit op de glow in the dark midgetgolfbaan. Zin om een dagje te springen en trucjes te doen op een trampoline? Bezoek dan Jumpsquare! Ook heeft Nijmegen een aantal escape rooms waar je je mee kunt vermaken. 

Dit vind je misschien ook leuk...