Studentenstichting Taskforce QRS Nijmegen

In Nijmegen bevindt zich een bijzondere studentenstichting met een nobel doel: Taskforce QRS Nijmegen. Sinds de oprichting in februari 2015 heeft deze organisatie zich ingezet voor het vergroten van de overlevingskans bij een circulatiestilstand. De stichting bestaat uit ruim 90 student vrijwilligers, waaronder instructeurs en commissieleden, die zich verenigen om reanimatielessen te geven op middelbare scholen en NRR-cursussen aan bedrijven, particulieren en medestudenten. Bestuurslid Roan Martens vertelt ons meer.

Taskforce QRS Nijmegen onderscheidt zich door haar sterke nadruk op reanimatieonderwijs, dat meestal wordt verzorgd op de medische faculteit van de Radboud Universiteit, en haar actieve betrokkenheid bij de gemeenschap. Deze non-profit organisatie heeft de ANBI-status en maakt deel uit van Taskforce QRS NL, een overkoepelende stichting met zusterorganisaties in iedere studentenstad waar een medische faculteit gevestigd is.

Professionaliteit en gezelligheid

De stichting biedt niet alleen reanimatiecursussen aan, maar organiseert ook gezellige activiteiten waarbij de leden samenkomen en hechte vriendschappen smeden. Professionaliteit staat hoog in het vaandel. “Zo zijn onze instructeurs vaak aanwezig bij congressen, bijvoorbeeld het NRR-Venticare congres, of tijdens de introductiemarkt van de Radboud Universiteit en de HAN.” De perfecte balans  tussen professionaliteit en gezelligheid maakt deze studentenstichting uniek.

Dorpsgevoel in stadse omgeving

Net als de stad Nijmegen zelf, staat Taskforce QRS Nijmegen bekend om haar warme, vriendelijke sfeer. De vereniging, hoewel bestaande uit bijna 100 vrijwilligers, voelt aan als een hechte gemeenschap. Dit dorpsgevoel binnen een stadse omgeving creëert een unieke en gezellige atmosfeer waarin iedereen elkaar kent en waarin vriendschappen gedijen.

Reanimeren kun je leren

Voor studenten die niet alleen willen studeren, maar ook een impact willen hebben op de maatschappij, is Taskforce QRS Nijmegen dé plek om te zijn. Hier krijgen studenten de kans om reanimatie-instructeur te worden, zelfs als ze nog geen ervaring hebben. Het hoofddoel van de stichting is om zoveel mogelijk mensen te leren reanimeren. Het bestuur zet zich op verschillende manieren in om aan dit doel te werken. “Zo is er een bestuurslid verantwoordelijk voor de planning van de lessen, de materialen, het vergroten van het bereik van de stichting, de inhoud van de lessen en het opleiden van de instructeurs.”

Professioneel én leuk

De vereniging biedt niet alleen waardevolle trainingen, maar ook een vrijwilligersvergoeding voor instructeurs. “Daarnaast is onze stichting vooral ook heel gezellig, het contact is laagdrempelig en iedereen kent elkaar, verder zorgen de maandelijkse activiteiten – denk aan activiteiten als glow in the dark minigolf, jeu de boules en cursussen pizza bakken – voor een super leuke sfeer.” Deze unieke combinatie van professionele ontwikkeling en informele sfeer maakt Taskforce QRS Nijmegen de ideale plek voor studenten die willen leren, groeien en levens willen redden terwijl ze nieuwe vriendschappen sluiten.

www.taskforceqrs.nl/nijmegen.

Jouw vereniging in de spotlight? Vul dan deze vragenlijst in!

Dit vind je misschien ook leuk...