Studentenvereniging SSVN Tussen de Torens

SSVN Tussen de Torens is de nieuwste studentensportvereniging van Nijmegen. Het belangrijkste doel van de schaakclub is om een positieve en leuke omgeving te creëren voor studenten in Nijmegen die graag schaken. Interne competities, toernooien en het schaakbord bestuderen op zowel beginners- als professioneel niveau zijn allemaal onderdeel van het programma. Secretaris Nyasha Milan Huits neemt ons mee in de wereld van SSVN Tussen de Torens.

De gloednieuwe schaakvereniging gaat dit jaar haar eerste academische jaar tegemoet met maar liefst 103 leden. Iedere woensdagavond tussen 19:00 uur en 22:00 uur wordt er een interne competitie in The Yard gespeeld. Tussen de Torens heeft haar naam te danken aan de Torens van Nijmegen. “Deze staan ook op ons logo”, vertelt Secretaris Nyasha Milan Huits enthousiast.

Activiteiten

Bij SSVN Tussen de Torens kun je terecht voor een breed scala aan activiteiten rondom de denksport schaken. Cursussen, lessen, interne en externe competities en toernooien zijn daar logischerwijs onderdeel van. Maar ook sociale activiteiten zoals borrels en spelvariaties op de sport horen daarbij.

Respect en gezelligheid

“Wat zeker belangrijk is bij schaken is kritisch nadenken over je eigen handelen”, zegt Nyasha Milan. “Dit nemen we graag mee tijdens de sport en met de mensen daaromheen. Daarnaast bouw je tijdens het schaken vaak een bijzondere band op met de tegenstander. Na afloop bespreken we vaak samen de wedstrijd.” Respect en gezelligheid staat bij SSVN Tussen de Torens hoog in het vaandel, en gaat volgens Nyasha Milan ook hand in hand.

Samenwerken en beter worden

Het bestuur zet zich vooral in voor het aanbieden van gevarieerde activiteiten en het verbeteren van het schaken. Een voorbeeld is een extern schaaktoernooi, die door een samenwerking met de studentenschaakvereniging van Eindhoven wordt gerealiseerd. Ook vinden de leden van het eerste bestuur het belangrijk om het schaken te verbeteren. Zo wordt er op verzoek van de leden een intermediate cursus aangeboden door de vereniging.

Wij schaken!

Wat maakt de schaakclub zo uniek? “Wij schaken! Een sport waarin je zelf je grootste tegenstander bent”, aldus Nyasha Milan, die nieuwe leden graag welkom heet. “De studenten in Nijmegen moeten een nieuwe sport komen proberen en een fantastische groep leuke studenten ontmoeten in een positieve omgeving!”

 

www.tdet.nl

Jouw vereniging in de spotlight? Vul dan deze vragenlijst in!

Dit vind je misschien ook leuk...