9x Nijmeegse artiesten en bands

Nieuwe muziek ontdekken is altijd leuk, maar kan ook lastig zijn. Zet je koptelefoon op of zet je speakers aan, want hier heb je 10 Nijmeegse artiesten die jij niet kunt missen in je playlist!

1. Frank Boeijen

Heb je ooit een keer Kronenburger Park luidkeels meegezongen tijdens een avondje karaoke? De Nederlandse zanger Frank Boeijen mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Hij was één van de pioniers van de Nederpop en hij heeft laatst nog een nieuwe single gedropt, genaamd In tijden van stilte.

2. Linde Schöne

Geboren en getogen in Nijmegen ontwikkelt Linde Schöne zich uiteindelijk tot hiphopzangeres. Voor een paar jaar heeft ze onze mooie stad verlaten voor het grote Amsterdam en verdween ze van de muziekradar. Eenmaal weer teruggekeerd in Nijmegen heeft ze haar draai in de muziekwereld helemaal gevonden!

3. 4B2M

In juli traden ze nog op bij het Valkhoffestival en lanceerde ze hun eerste single: Nijmegen (Have some fun). 4B2M bestaat uit toetsenist Rocco van De Staat en zijn broer Jimmi Heuting in combinatie met broers en bandleden van Go Back to the Zoo, Teun en Cas Hieltjes. Maar waar staat 4B2M voor? 4 Brothers 2 Mothers, zo simpel is het.  

4. De Staat

Een band die op menig festival niet kan én mag ontbreken is De Staat. Ze worden ook wel de beste liveband van Nederland genoemd en met hun fantastische nummers zoals Witch Doctor, Peptalk en Kitty Kitty is het lastig om stil te blijven staan. De band speelt vol overgave rocknummers en laat het publiek ook zeker niet hangen.

8. Navarone

Van spelen in café Dollars naar optreden in het voorprogramma van Anouk in de ZiggoDome. Na hun deelname aan The Voice kregen de bandleden van Navarone een volle agenda. Door een pauze in verband met de coronacrisis hebben ze weer een nieuwe single uitgebracht en zij ze klaar om op te treden. Ben jij een fan van classic en alternative rock? Dan is deze Nijmeegse band iets voor jou!

9. Jeroen van der Boom

Deze Nijmegenaar mogen we niet vergeten. Niet alleen is Jeroen van der Boom onderdeel van de Toppers, maar zijn eigen solocarrière staat ook als een huis. Jij bent zo werd zijn grote doorbraak en inmiddels is hij natuurlijk niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene.

Dit vind je misschien ook leuk: