Studentenvereniging Studenten Bigband Nijmegen

De Studenten Bigband Nijmegen (SBBN) is – zoals de naam al zegt – een bigband bestaande uit studenten van de Radboud Universiteit en de HAN. “We spelen bigband stukken, maar ook fusion, latin, disco, house en popmuziek. Daarnaast maken we nog genoeg tijd voor borrels en andere ledenactiviteiten!”

Als 20-koppige band repeteert de SBBN elke maandag, maar zijn ook van de partij bij leuke activiteiten, gala’s, studentenfeesten, festivals en officiële evenementen van onder andere de Radboud Universiteit in Nijmegen. “Per jaar organiseren we twee projectoptredens. De SBBN kan bovendien ingehuurd worden voor feesten en partijen, dus per jaar hebben we ook ongeveer zes feestoptredens waar we feestmuziek spelen,” vertelt altsaxofonist David den Boon.

On tour en thuis

Ook worden er door de vereniging zelf activiteiten georganiseerd, zoals repetitieweekenden, silent disco's en eens per twee jaar een tour. “Zo hebben we al eens opgetreden in Berlijn en Praag!” Een deel van arrangementen worden door de leden zelf geschreven. “Daardoor zijn we minder afhankelijk van bestaande arrangementen, waardoor onze set-list erg gevarieerd is. We spelen ook feestmuziek in bigband style, wat bij het studentenpubliek altijd in de smaak valt,” aldus David.

Enthousiast bestuur

De vereniging bestaat al sinds 2016. Oprichters Roy ten Berge, Teije Boeijen, Thomas Bonekamp en Berend van Deelen vormden het eerste bestuur. Ook het huidige, 12de bestuur van de Studenten Bigband Nijmegen bestaat uit vier enthousiaste bandleden. Zij zijn verantwoordelijk voor het organiseren en regelen van alle feest- en projectoptredens en maken zich hard voor het verloop van de bigband.

Kwaliteit én gezelligheid

Wat er typisch Nijmeegs is aan de SBBN? “De Nijmeegse gezelligheid is ook bij onze vereniging te vinden,” zegt David. “De SBBN heeft twee doelen, enerzijds kwalitatief goede muziek maken en het tegelijkertijd heel gezellig hebben. Zo maken we hoogwaardige bigband muziek waarmee we van elk optreden een feestje maken, en borrelen daarna nog na in een café.”

www.sbbnijmegen.nl

Fotografie: Veerle Bastiaanssen

Jouw vereniging in de spotlight? Vul dan deze vragenlijst in!

Dit vind je misschien ook leuk...