12x fijne studieplekken in de stad

Wil je even niet in jouw drukke studentenhuis of op school studeren? Ga dan naar de stad. In Nijmegen heb je superveel fijne studieplekken. Of je nu moet leren, verslagen typen of met je studiegenoten brainstormen. In Nijmegen kan het allemaal! Wij hebben de fijnste plekjes voor je uitgelicht. Succes!

1. Fika

De beste ideeën ontstaan bij Fika, daarom is dit dé studieplek om te gaan zitten. Hier kun je al vroeg na een avondje stappen achter je laptop kruipen. Liever iets meer ruimte? Ga dan naar Fika Kantoor, hier zijn ruime werkplekken. Wat ook handig is… hier hoef je niet tussen 12.00 en 15.00 uur je laptop dicht te klappen, maar kun je studeren van 09.30 tot 17.30 uur.

2. Fresca

Schuin tegenover Fika zit Fresca, een gezellig lunchcafé met heerlijke romige cappuccino's. Ook kun je kiezen voor een vers sapje, gemberthee of op een warme dag in een ijskoffie, want er moet ook goed gedronken worden als je aan het studeren bent.

3. PUCK specialty coffee

Heb je cafeïne nodig om wakker te blijven? Ga dan naar PUCK en kies je favoriete smaak uit. Fruitige, nootachtige of chocolade koffie, ze hebben het allemaal. Heerlijk als je gaat brainstormen met je studiegenoten of alleen de boeken in moet duiken.

7. Bibliotheek Mariënburg

In Bibliotheek Mariënburg kun je aan het begin plaatsnemen op een stoel en studeren. Ook in de bibliotheek zijn er genoeg plekken waar je kunt zitten. En vergeet niet om tijdens het leren een lekkere koffie van de Coffeelovers te halen.

8. The Lobby

Als je bij Fika en Fresca bent geweest, dan heb je zeker ook The Lobby gezien? Dit leuke tentje zit namelijk naast Fresca en is een ideale plek om te studeren. Bestel een lekkere koffie, lunch en start met typen van je verslag of scriptie.

9. CoffeeLab

Woon je zelf niet in Nijmegen, maar heb je wel afgesproken met je studiegenoten? Ga dan naar CoffeeLab, deze leuke tent zit schuin tegenover het centraal station. Ideaal als je met het openbaar vervoer naar Nijmegen komt.

10. Guest House Vertoef

Iets verder van het station, maar nog steeds dichtbij, zit Vertoef. Als je dit hotel binnenstapt heb je meteen een mooie locatie waar je kunt studeren. Op diverse plekken hebben zij stopcontacten, zodat je niet naar huis hoeft om je laptop op te laden.

11. First Things First

Wil je liever buiten de stad studeren? Dan is First Things First een echte aanrader. Mooie locatie met lekkere koffie. First Things First bevindt zich niet in de drukke stad, daarom is het vaak iets rustiger. Handig als je een dagje moet blokken en liever niet thuis zit.

12. Bhalu 

Bhalu is een huiskamer, voor jou en voor iedereen. Hier kom je helemaal tot rust. En dat maakt het zo'n fijne plek om te studeren. Maar ook als je met je studiegenoten bent, kun je hier heerlijk studeren. Het menu staat vol met biologische producten, die jou de energie geven om de hele dag door te studeren.

 

Dit vind je misschien ook leuk...