7x heerlijke kaaswinkels in Nijmegen

Goudse kaas, boerenkaas, geitenkaas… of toch liever een buitenlandse kaassoort als brie, camembert, manchego, appenzeller? Wat je lievelingskaas ook is, je vindt het bij één van de overheerlijke kaaswinkels in Nijmegen!

1. Kaashandel De Wit

Kaashandel De Wit vind je al 65 jaar in de oudste winkelstraat van Nederland: Lange Hezelstraat. Denk aan mooie Hollandse kaas, waaronder diverse boeren-, kruiden-, en geitenkaas. Of kies uit een heel scala aan kazen die hun oorsprong vinden in vrijwel alle windstreken van Europa.

2. Moenen Delicatessen

De kaas, noten en olijven winkel van Nijmegen: Moenen Delicatessen te vinden aan de, jawel, Moenenstraat. Ze bieden een breed assortiment aan ambachtelijke en biologische producten. Voor een heerlijke kaasplank laat je je adviseren bij Moenen Delicatessen.

3, 4 & 5. Kaas op de zaterdagmarkt van Kelfkensbos

Jong, Belegen en Oud. Smelt op de tong, vol van smaak en pittig gerijpt. Je vindt het op de zaterdagmarkt van Kelfkensbos bij 3. Kaasboerderij Ravenswaard ekologisch en de 4. Gooische Kaaskoerier. Of houd je ontzettend graag van ekologische geiten- en schapenkazen? Dan ben je bij 5. The Goatfather op het juiste adres. Bezoek de ‘mert’ op zaterdagen tussen 08.30 en 14.00 uur (Augustijnenstraat, Grote Markt en Burchtstraat): vers van het mes.

6. Kaashuys Koning Willem

Ook bij Kaashuys Koning Willem in de Groenestraat kun je terecht voor kaas, kaas en nog eens kaas. Ook branden ze dagelijks verse noten voor je, omdat de combinatie met kaas erg goed past. Verder kun je er overheerlijke kaasdippers, bijpassende wijnen, bieren, port, srocci en walnoten/dadelbrood halen.

7. Arno de Laak Wijnen & Delicatessen

Bij Arno de Laak Wijnen & Delicatessen, Berg en Dalseweg, haal je lekkere kazen voor bij die perfecte wijn. Ze doen niets liever dan kijken welke kazen bij de dag of avond passen die je voor ogen hebt. Goed eten en drinken heeft ten slotte alles te maken met liefde voor smaak, aldus Arno de Laak Wijnen & Delicatessen.

Dit vind je misschien ook leuk...