Christelijke Studentenvereniging Ichthus

Op IntoNijmegen lichten we alle studentenverenigingen in Nijmegen uit. Zo ook C.S.V. Ichthus; een open Christelijke vereniging voor studenten. “Het maakt niet in welke stroming je zit, of dat je nog niet helemaal zeker bent over het geloof. Als je interesse hebt van je harte welkom!” vertelt Jodie Boogerd, secretaris van het bestuur. Naast diepgaande gesprekken is er ook genoeg ruimte voor ontspanning.

Nadat ze de afgelopen jaren flink gegroeid zijn, telt C.S.V. Ichthus op dit moment ruim 70 leden. Zij ontmoeten elkaar op verschillende plekken in de stad. Zo zitten zij tijdens de verenigingsavonden in de kelder van de Maria Geboortekerk aan de Berg en Dalseweg. De kringavonden vinden wisselend plaats bij leden thuis. Voor de maandelijkse borrel trekt de groep naar Café Maxim.

Diverse activiteiten

Leden kunnen uitkijken naar uiteenlopende activiteiten georganiseerd door de vereniging. Om de week wordt op dinsdag samengekomen met alle leden voor een avond vol diepgang. Van een worship avond tot de komst van een spreker. Er wordt daarbij altijd eerst samen gegeten. Op de andere dinsdagavonden komen de leden samen in kleine groepjes. Deze kringavonden draaien om verschillende thema's die aan het begin van het jaar kunnen worden uitgekozen. Denk daarbij aan het filosoferen over de identiteit van God of het behandelen van Bijbelboeken. Voor ieder wat wils! Op de donderdagavonden wordt er nog eens ingegaan op specifieke onderwerpen, zoals sterrenkunde, identiteit, seksualiteit en alles daartussenin.
 

"Ook organiseren we jaarlijks een avond waarbij we in Nijmegen aan de slag gaan voor de maatschappij, door bijvoorbeeld in een verzorgingstehuis te helpen of afval op te ruimen van straat," vertelt Jodie. Daarnaast is er ook genoeg tijd voor ontspannende activiteiten zoals het vieren van Sinterklaas, de jaarlijkse RAGweekveiling, de Luchtusvakantie in de zomer en een terugkerend gala in Maart.

Iedereen is welkom!

Dit jaar bestaat de vereniging 55 jaar! Wat C.S.V. Ichthus zo typisch Nijmeegs maakt, is de open deur van de vereniging. "Net als in Nijmegen is iedereen hier welkom, ongeacht zijn of haar achtergrond. We hebben allemaal andere achtergronden, opvattingen en kerkelijke stromingen. Toch zijn we samen één. We maken ons er hard voor dat iedereen zich welkom voelt bij ons en verschillen mogen worden gevierd."

Als open en verbroederende plek is het bij de vereniging belangrijk dat iedereen zich welkom voelt. Het ultieme doel? Dat je je als je weer naar huis gaat een stukje vrolijkheid mee neemt. Het bestuur zet zich daarom volop in voor haar leden. "We geven graag persoonlijke kaartjes en spreken onze leden veel. Niet alleen is dit erg leuk, maar zo kunnen we ook snel iemand helpen wanneer dat nodig is."

Als je op zoek bent naar zowel diepgang, als gezelligheid. Dan kan Ichthus wel eens de plek voor jou zijn! Neem een kijkje in de agenda van Ichthus of stuur een mailtje naar secretaris@ichthusnijmegen.nl voor meer informatie of om je aan te melden om een avond langs te komen.

Jouw vereniging in de spotlight? Vul dan deze vragenlijst in!

Dit vind je misschien ook leuk...