9x bijzondere sporten in Nijmegen

Heb je zin in een keer iets anders dan de sportschool? Of ben je op zoek naar een sport die echt bij jou past? Misschien vind jij jouw talent wel in hoelahoepen of bossaball. Er zijn nog genoeg andere bijzondere sporten die Nijmegen jou te bieden heeft. Deze hebben wij voor jou op een rijtje gezet.

1. Hoelahoepen 

Wil je wat soepeler worden in de heupen? Probeer hoelahoepen! Bij La Hoop in Lent combineer je hoelahoepen met dans en muziek, dit noemen ze hoopdance. Met Hoopdance versterk en versoepel je je core, spieren, coördinatie en balans, maar het is ook nog eens heel leuk. La Hoop biedt hoopdance lessen, cursussen en workshops op aanvraag.

 

2. Beachvolleybal

Mocht je meer van de teamsporten zijn, dan is beachvolleybal misschien wel iets voor jou. Bij de Beachfabriek kun je het hele jaar door overdekt beachvolleyballen. Het is mogelijk om een training volgen, deel te nemen aan een toernooi of een beachsportveld te huren. Ze beperken zich niet alleen tot beachvolleybal, maar je kan er ook andere sporten uitproberen, zoals beachtennis of beachvoetbal. De Beachfabriek is te vinden bij de oude turnhal van de Hazenkamp.

3. Schaken aan de Waalkade

Laat je hersenen kraken aan de Waalkade door een potje te schaken. Schaken is voortaan razendpopulair en nu kun je het, bij gebrek aan een schaakbord, ook zelf proberen. En dat met uitzicht op de Waal! De schaaktafels zijn te vinden tussen de Oude Haven en de Waalkade. De schaakstukken kun je zelf meenemen, maar deze kun je ook ophalen bij restaurant NACIONAL. Zet jij binnenkort iemand schaakmat aan de Waal?

 

4. Suppen

Ben jij een waterrat? Dan is suppen iets voor jou. Suppen is momenteel de snelst groeiende watersport wereldwijd. Bij SUP & SURF Nijmegen hebben ze voor iedereen wat wils, zo kun je hier je vriendenuitje organiseren, maar je kan er ook terecht voor SUP-tours en -lessen. Of waag je eens aan SUP-yoga. SUP & SURF Nijmegen is te vinden bij De Lentse Plas.

5. Ierse dans

Al eens gehoord van Scoil Rince Celtus? Hoog tijd om de Ierse dans te leren! Een optreden van Ierse dans wordt altijd goed voorbereid en is een show van intelligentie en fijne motorische controle. Het lijkt heel gemakkelijk, maar als we het van dichterbij bekijken zien we het harde werken, de discipline, vastberadenheid, uithoudingsvermogen en coördinatie van de danser. Dit allemaal bij slechts één persoon (pluspuntje: je hebt geen partner nodig). Je hoeft je niet te registreren of je gegevens achter te laten, gewoon binnenlopen en dansen maar!

 

Dit vind je misschien ook leuk...