9x bijzondere sporten in Nijmegen

Heb je zin in een keer iets anders dan de sportschool? Of ben je op zoek naar een sport die echt bij jou past? Misschien vind jij jouw talent wel in suppen of jeu de boules. Er zijn nog genoeg andere bijzondere sporten die Nijmegen jou te bieden heeft. Deze hebben wij voor jou op een rijtje gezet.

1. Ultimate Frisbee

Ultimate Frisbee, we horen je denken: frisbee, dat speel je toch met honden, of op het strand? Denk nog maar eens! Ultimate Frisbee is een tactische en snelle teamsport waarbij je doel is de schijf in de endzone van het andere team te vangen. Het wordt zowel binnen als buiten gespeeld en heeft elementen van atletiek, volleybal, voetbal, rugby en vele andere sporten. Om punten te scoren is het belangrijk om goed samen te spelen dat zorgt voor een hele leuke sfeer op en naast het veld. Bij Ultimate Frisbee vereniging Quick ben je aan het goede adres als je deze bijzondere sport wilt uitproberen!

2. Beachvolleybal

Ben je dol op teamsport? Dan is beachvolleybal misschien wel iets voor jou. Bij de Beachfabriek kun je het hele jaar door overdekt beachvolleyballen. Het is mogelijk om een training volgen, deel te nemen aan een toernooi of een beachsportveld te huren. Ze beperken zich niet alleen tot beachvolleybal, maar je kan er ook andere sporten uitproberen, zoals beachtennis of beachvoetbal. De Beachfabriek is te vinden bij de oude turnhal van de Hazenkamp.

3. Schaken aan de Waalkade

Laat je hersenen kraken aan de Waalkade door een potje te schaken. Schaken is voortaan razendpopulair en nu kun je het, bij gebrek aan een schaakbord, ook zelf proberen. En dat met uitzicht op de Waal! De schaaktafels zijn te vinden tussen de Oude Haven en de Waalkade. De schaakstukken kun je zelf meenemen, maar deze kun je ook ophalen bij restaurant NACIONAL. Zet jij binnenkort iemand schaakmat aan de Waal?

4. Suppen

Ben jij een waterrat? Dan is suppen iets voor jou. Suppen is momenteel de snelst groeiende watersport wereldwijd. Bij SUP & SURF Nijmegen hebben ze voor iedereen wat wils, zo kun je hier je vriendenuitje organiseren, maar je kan er ook terecht voor SUP-tours en -lessen. Of waag je eens aan SUP-yoga. SUP & SURF Nijmegen is te vinden bij de Lentse Plas.

5. Boulderen

Klimmen is een ontzettend gevarieerde sport. Naast kracht en uithoudingsvermogen, heb je ook techniek, inzicht, doorzettingsvermogen en lef nodig. Doordat er routes zijn in allerlei moeilijkheidsgraden, kun je altijd op je eigen niveau klimmen en jezelf blijven verbeteren. Klimmen doe je bijvoorbeeld bij De Stadsmuur Nijmegen.

Dit vind je misschien ook leuk...