7x kunst kijken in galerieën en expositieruimtes

Nijmegen kent vele expositieruimtes, kunstpodia en galerieën. Er is dus altijd ergens cultuur te snuiven en kunst te ervaren. Ontdek de nieuwste exposities en laat je inspireren. Deze locaties mag je zeker niet missen!

 

1. Galerie Zeven Zomers

Veel Nijmegenaren die bovenlangs over de Marikenstraat lopen, zal het zijn overkomen. Je komt langs nummer 50, Zeven Zomers, galerie voor hedendaagse kunst. Iets opvallends in de etalage treft je oog. Als door een magneet wordt je blik erheen getrokken. Stap er gerust eens binnen. De gastvrije galeriehouder Eelko van Iersel ontvangt je graag. 

2. Galerie Marzee

Galerie Marzee is in 1979 opgericht door Marie-José van den Hout in een kleine galerieruimte aan de Lange Hezelstraat in Nijmegen. In 1995 verhuisde zij naar haar huidige onderkomen aan de rivier de Waal. Het was en is met 850 m2 nog steeds 's werelds grootste onafhankelijke galerie voor hedendaagse sieraden ter wereld.

​3. POST

Sinds 1994 is de POST een platform voor hedendaagse beeldende kunst. Gevestigd in een voormalige Paraplufabriek in het centrum van de stad Nijmegen, toont POST kunstenaars uit binnen- en buitenland, en biedt POST ruimte voor experiment, engagement en samenwerking. De onderzoekende houding van de curatoren en organisatoren is bepalend voor een brede programmering waarin de interactie tussen beeldende kunst en andere disciplines voorop staat.

4. LangeHezel46

Hettie Laarakker koestert een van de oudste bakstenen huizen in Nijmegen, waarin zij ruimte biedt voor kunst. LangeHezel46 vormt een expositieruimte voor tentoonstellingen, een atelier voor workshops en een plek van ontmoeting voor kunstenaars, liefhebbers en infologen. 

 

5. POPOP

POPOP is een podium waar autonome (kunst) uitingen gezien mogen worden. In essentie fungeert het als een plek voor experiment; een plek om je te ontwikkelen en een podium om laten zien waar je voor staat als kunstenaar/maker. Niet afhankelijk zijnde van subsidies kiest POPOP voor een nomadisch bestaan en doet wat zij kan om kunstenaars en initiatieven te ondersteunen met haar ruimte. 

6. Gallery 024

Door samenwerking met hedendaagse kunstenaars biedt Gallery 024 een verrassende en constant wisselende collectie. Ze tonen, verkopen en verhuren hier de meest diverse, vernieuwende en moderne kunstwerken aan een breed publiek. Als liefhebber van moderne kunst zit je hier goed. Lees hier het verhaal van eigenaar Robert-Jan Egberts.

 

7. Galerie La Pempi

Anita van Kempen is eigenaar van Galerie La Pempi. Zij laat hier haar eigen werk zien en van anderen. Haar favoriete materiaal is zijde en tot op de dag van vandaag maakt zij schilderijen, shawls en dassen op zijde. In 2008 begon zij te experimenteren met andere materialen in combinatie met zijde, zoals wol, vilt en fluweel. Ze werkt daarnaast steeds vaker met acryl op linnen. 

Dit vind je misschien ook leuk...