Tentoonstellingen & Expo's in Nijmegen

Verken de rijke kunstscene van Nijmegen! Ontdek boeiende tentoonstellingen en exposities die verleden en heden verweven, en laat je betoveren door creatieve meesterwerken in deze historische stad. Dit zijn de tentoonstellingen van het moment. 

9 & 10 december 2023 – Kunst in Kasteel Bemmel

Locatie: Kasteel de Kinkelenburg
De 8e editie van ‘Kunst Kasteel Bemmel’ vindt plaats op zaterdag 9 en zondag 10 december. Dertien kunstenaars tonen hun nieuwste werken. Naast schilderijen en sieraden worden er beelden in diverse materialen en technieken, waaronder keramiek, glas, hout en brons, getoond.

t/m 10 december 2023 – Koekoeksnest / Kuckucksnest

Locatie: De Nieuwe Gang
Tussen 12 en 26 augustus 2023 werkten 9 kunstenaars intensief samen in ArToll Kunstlabor, in Bedburg-Hau, net achter Kleve. De tentoonstelling Koekoeksnest / Kuckucknest toont een keuze uit het werk, in nieuwe verhoudingen en verbanden, de verhouding zoekend tot een nieuwe en andere tijdelijke plek.

25 november 2023 t/m 17 december 2023 – Workz of Wonder

Locatie: LangeHezel46
Beeldend kunstenaar Ellen Valk gebruikt verschillende technieken en materialen. Ze zoekt naar heldere keuzes met losse penseelstreken, zonder al te veel te plannen, voortdurend op zoek naar spanning. Schoonheid en rafelrandje gaan moeiteloos samen binnen één werk.

t/m 31 december – Kieta Nuij exposeert bronzen beelden

Locatie: Galerie Zeven Zomers
In haar beelden geeft Kieta Nuij vorm aan allerlei facetten van het menselijk leven. Vanuit haar nieuwsgierigheid naar wat mensen beweegt zoekt ze naar de essentie van universele menselijke emoties en ervaringen en hoe die in de mens zichtbaar worden. De galerie is geopend van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

t/m 31 januari 2024 – Expeditie Look and Feel

Locatie: MuZIEum
De expositie "Look & Feel," speciaal ontwikkeld voor blinden, slechtzienden en zienden, is te zien en te voelen in muZIEum. Alle schilderijen in de expositie zijn volledig wit, inclusief de achtergrond, figuren en lijst. Door witte verf te gebruiken en visuele elementen dikker aan te zetten, verschuift de nadruk naar de tastbare aspecten van kunst.

v.a. 17 oktober 2023 – Into the Black Hole

Locatie: Valkhof Museum
Valkhof Museum organiseert, in samenwerking met studenten van de Radboud Universiteit, een tentoonstelling over zwarte gaten. Into the Black Hole brengt wetenschap en hedendaagse kunst samen om je het mysterie van het zwarte gat te doen ervaren.

De Nijmeegse Winterweken

16 december t/m 7 januari 2023
Locatie: diverse locaties
Nijmegen wil je naartoe in de Kerstvakantie! Een lichtsculpturenroute inclusief toffe muziekquiz, voorstellingen, live muziek en straattheater; je vindt het allemaal in de binnenstad tijdens de Nijmeegse Winterweken.

Ontdek meer
v.a. 6 november 2023 – Expositie Gesina van der Werf

Locatie: De Lindenberg
Bridging Cities is een fototentoonstelling die de overeenkomsten tussen diverse wereldsteden benadrukt, waarbij de unieke sfeer en gedeelde gevoelens in steden met een sterke band met een rivier worden vastgelegd. De foto's onthullen deze verbinding door vergelijkbare composities, activiteiten en onderwerpen te belichten, waardoor een universele beleving van het stadsleven ontstaat.

v.a. 25 november 2023 – De Waal Over

Locatie: De Bastei
Met de brede, wilde Waal voor je voeten lonkt de overkant. Hoe kom je nu aan de overzijde waar je voedsel, liefde, handel, vrijheid of nieuwe ideeën kunt vinden? In de interactieve expositie De Waal Over ontdek je de oversteekgeschiedenis van Nijmegen, van boomstamkano’s tot schipbruggen.

v.a. 28 november 2023 – 80 jaar binnenstad in HEMA

Locatie: HEMA Nijmegen-Centrum
Vanaf 28 november zijn er in de zes Hema-etalages aan de Augustijnenstraat vijf tentoonstellingen over 80 jaar geschiedenis van de binnenstad. De komende twee jaar wordt in de etalages een beeld gegeven van de geschiedenis van de Nijmeegse binnenstad: hoe Nijmegen was, hoe Nijmegen verwoest werd en een spiksplinternieuw centrum kreeg.

Binnenkort te zien... - Blijf op de hoogte

Meer musea en galeries - Ontdek meer kunst in Nijmegen