Dagje uit in Nijmegen voor natuurliefhebbers

Het ene moment sta je oog in oog met konikpaarden, het andere moment zit je achterover geleund op het terras op de Grote Markt. Nijmegen is erg veelzijdig en dat maakt dat er veel te ontdekken is. Een dagje uit in Nijmegen en je zult de prachtige natuur beleven, een kijkje in de geschiedenis krijgen, eten bij de beste restaurants en podia ontdekken. 

9.00 uur: ontbijt & koffie

Begin de dag lekker rustig bij Café de Blonde Pater. Hier kun je ’s morgens vroeg terecht voor heerlijke ontbijtjes en koffie. Niks is lekkerder dan de dag goed beginnen!

Ontbijten in Nijmegen

10.00 uur: ontdek de natuur in Nijmegen

In het natuurgebied de Ooijpolder valt veel te ontdekken. Niet alleen diverse dier- en plantensoorten, maar ook dijken en heuvels waar eerder op gewoond werd. Maak een wandeling door de Ooijpolder en je kunt oog in oog staan met konikpaarden, galloway runderen, grote ganzen, bevers en otters. Als je over de Wandelbrug Ooypoort loopt, kom je direct in de Ooijpolder. Aan de ene kant van de loopbrug sta je in de drukte van het centrum, en aan de andere kant baan je je weg door de rustige natuur. Dat maakt Nijmegen dan ook zo bijzonder: natuur en stad is zo dicht in elkaar verworpen.

Ontdek meer mooie natuurplekken

12.30 uur: lunchen aan de Waalkade

Na een flinke wandeling in de Ooijpolder is het tijd om te lunchen. Kies een mooi plekje uit bij Grand Café Waterwolf, waar je uitkijkt over de Waal. Er is hier een uitgebreide keuze aan broodjes en salades tijdens de lunch. 

Meer lunchplekken 

14.30 uur: kunstroute door Nijmegen

De kunstroute Wederopbouwroute is een wandeling door Nijmegen waarbij je kunstwerken uit de naoorlogse periode 1945-1965 treft. Dit tijdvak wordt ook de wederopbouwperiode genoemd. Ontdek reliëfs, mozaïeken, wandsculpturen en plastieken. Allemaal met een bijzondere culturele waarde. De route van 2 km loopt via het station naar het Kronenburgerpark en vervolgens door het centrum.

Ontdek meer kunstroutes door Nijmegen

Ontdek meer natuur, - historie en kunst

15.30 uur: zitten in de zon

In Nijmegen heb je genoeg leuke plekjes om lekker in de zon te zitten met een drankje en bitterballen. Bij De Waagh kun je heerlijk vertoeven op het terras, met uitzicht op de Grote Markt. Het is een historisch pand uit 1612 en een échte blikvanger op de Grote Markt.

Meer fijne terrassen in Nijmegen

17.30 uur: heerlijk tafelen

Na zo’n dag Nijmegen leren kennen ben je er vast aan toe om heerlijk te tafelen. De Hemel is gevestigd in de commanderie van St. Jan, een middeleeuws kloosterpand in het centrum van Nijmegen. In de unieke setting die dit restaurant te bieden heeft geniet je van de bourgondische keuken.

 

Bekijk meer restaurants - Bourgondisch genieten

20.00 uur: ga naar de beste voorstellingen

Het grootste arthouse van Nederland met dagelijks film, theater-, dans- en muziekvoorstellingen, debatten, festivals en een heerlijk café en restaurant: dat is LUX. Laat je inspireren, vermaak je, geniet en ga naar één van de voorstellingen in LUX. Er is voor ieder wat wils: beslis zelf waar je zin in hebt!

Meer podia in Nijmegen

22.30 uur: overnachten in Nijmegen

Wil je een hotel boeken? Of juist een Bed & Breakfast? In Nijmegen kan het allebei! Kruip ’s avonds lekker onder de lakens bij Hotel Blue, Manna of Guesthouse Vertoef. Of kruip onder de lakens bij B&B WestZijde of OpoeSintje.

Meer tips voor overnachtingen

10.30 uur: ontbijten

Heb je geen ontbijt bij je overnachting? Dat is geen probleem, want er zijn nog zó veel leuke tentjes in Nijmegen waar je heerlijk kunt ontbijten. Plof neer bij Yoghurt Barn Nijmegen, klets na over het dagje uit en bestel een smaakvolle yoghurt. 

Nog tijd over of blijf je liever langer? - Lees dan verder