5x dingen doen in Nijmegen Oud West

Benieuwd naar wat er allemaal te doen is in Nijmegen Oud West? Na het lezen van dit artikel weet je precies waar je moet zijn wanneer je zin hebt in een lunch, een wandeling, het bezoeken van een hotspot of een activiteit!  

Lunch, diner, ontbijt

Begin je dag met een heerlijk ontbijt bij Villa Voorstad, waar je kunt genieten van verse croissants en ambachtelijke koffie in een gezellige sfeer. Voor de lunch kun je terecht bij De Industrie, een trendy plek met smakelijke broodjes en salades die perfect passen bij de industriële uitstraling van de wijk. Sluit je dag af met een heerlijk diner bij Bistrobar Bankoh, waar je culinaire hoogstandjes ervaart in een stijlvolle omgeving.

2. Een blokje om

Verken Park Fort Krayenhoff en geniet van het groen en de historische elementen. Een rustgevende plek, midden in het groen en met uitzicht op het kabbelende water van de Waal. Maak daarna meteen een wandeling langs de schilderachtige Waalkade en geniet van het prachtige uitzicht op de rivier en de stad. Ook een perfecte plek voor een avondwandeling!

3. Dé hotspots

De Vasim is the place to be in Oud-West: een bruisende culturele hub, gehuisvest in een voormalige fabriek. Hier vind je kunsttentoonstellingen, evenementen en creatieve activiteiten voor een dosis inspiratie. Jongeren kunnen hun hart ook ophalen bij De Biezantijn, een jongerencentrum en bibliotheek waar verschillende activiteiten en workshops worden georganiseerd door o.a. Bindkracht10. In de avond is Brebl een veelzijdige plek waar je kunt genieten van livemuziek, kunstexposities en meer. Een dynamische ontmoetingsplaats voor creatieve geesten.

4. Lekker actief

Voor een sportieve uitdaging kun je terecht bij SportQube, waar een breed scala aan sportmogelijkheden wordt aangeboden om fit te blijven en plezier te hebben. Een lekker potje bowlen? Dan is Olround Bowling Centre is dé plek. Ideaal voor een actieve en vermakelijke dag. En als je op zoek bent naar yoga, vechtsport of groepslessen, zit je goed bij Sportscentre Fudochi. Hier kun je werken aan je conditie en kracht met diverse lessen.

5. Leuk voor jongeren

Doornroosje is hét poppodium van Nijmegen, waar jongeren (en ouderen) kunnen genieten van liveconcerten en evenementen, waardoor de muziekcultuur in de wijk tot leven komt. Liever de rust opzoeken? Ontsnap aan de drukte in het Kronenburgerpark, net buiten de wijk. Een rustige plek om even tot rust te komen en te genieten van de natuur. Voor een zoete traktatie kun je terecht bij Ijssalon DROOM!ijs en genieten van heerlijk ambachtelijk ijs in diverse smaken.

Dit vind je misschien ook leuk...