5x dingen doen in Nijmegen-Zuid

Benieuwd naar wat er allemaal te doen is in Nijmegen-Zuid? Na het lezen van dit artikel weet je precies waar je moet zijn wanneer je zin hebt in een lunch, een wandeling, het bezoeken van een hotspot of een activiteit!   

1. Ontbijt, lunch of diner

Begin de dag goed met een heerlijk gebakje bij Bakkerij STRIK of ga voor een écht Marikenbrood van Bakkerij Holland. Trash’ure heeft bovendien de lekkerste taartjes van Nijmegen! Filmhuis LUX heeft ze zelfs standaard op het menu staan.

Daarna kun je aanschuiven bij één van de gezellige lunchtentjes van Nijmegen Zuid: BUUR zorgt voor lekkers op het menu en leuke activiteiten voor de buurt, de espresso-walnoot cake van De Kantine van Bairro Alto moét je eens hebben geprobeerd en bij Café Ons Thuis kom je voor de beste koffie van de wijk.

Lekker dineren kan heel goed in Nijmegen Zuid. Bourgondisch genieten doe je bij Restaurant Vurrukkulluk of schuif aan bij Plek Nijmegen voor een dampende pizza uit de steenoven. Bistro van Loon verrast je met een wisselend menu en de avond sluit je af met een speciaalbiertje bij Piet Huisman.

2. Een blokje om

Het stadsdeel te voet ontdekken? Ommetje Brakkenstein leidt je langs de mooiste plekjes van Brakkenstein. Bosjes, bossen en monumenten met elk een eigen geschiedenis. Het complete ommetje is 4,5 kilometer lang.

Voor enkele natuurlijke, culturele en architectonische bijzonderheden van de Radboud Universiteit Nijmegen en Park Brakkenstein wandel je het ommetje Heijendaal. Het complete ommetje is ongeveer 3,7 kilometer lang.

Grootstal is een rustige en ruime wijk in Nijmegen Zuid. Dit ommetje vertelt je meer over bekende en onbekende plekjes in de wijk. Het ommetje is zo’n 4 kilometer lang.

3. Dé hotspots

Park Brakkenstein

Tussen woonwijk Brakkenstein en het Groenewoud ligt het prachtige Park Brakkenstein, vlakbij de Radboud Universiteit, het Radboud UMC en de HAN. Ieder jaar in het Pinksterweekend wordt hier het Music Meeting Festival georganiseerd. Een deel van het park is door de Katholieke Universiteit Nijmegen bewerkt tot een botanische tuin, het huidige Hortus Nijmegen. Een echte parel van Nijmegen Zuid waar je ook thee kunt drinken in de theetuin. Een aanrader!

Heumesoord

Nijmegen kent veel groen, maar Nijmegen Zuid wint het aan groene oppervlakte wel met Heumesoord: een ruim 600 hectare groot gebied dat merendeels uit naaldbos bestaat. Er zijn fraaie beukenlanen en stukken heidevelden, waarvan je tijdens de Bos en Heideroute de mooiste stukken ontdekt. Ook zijn er hardlooproutes van 5 en 10 kilometer aangegeven in het bos. Een hotspot in ieder seizoen!

4. Activiteiten voor jongeren

De jongerenwerkers van Bindkracht10 zijn er voor alle jongeren (onder de 23 jaar) uit de wijk. Ze ondersteunen jou bij al je talenten, vragen en ideeën. Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd waar jij naartoe kunt gaan. Jongerenwerker Niels Goezinne uit stadsdeel Nijmegen-Zuid geeft vijf mooie tips!

5. Sporten

Sport en beweging staat in Nijmegen hoog in het vaandel. Zo ook in Nijmegen Zuid, waar je overal terecht kunt voor je portie inspanning. Bij MyHealthClub, Big Gym of Basic Fit kun je iedere dag van de week lekker komen zweten. Sport je liever samen? Crossfit Nijmegen en Kettlebell Club bieden pittige groepsactiviteiten aan waar je gegarandeerd spierpijn van krijgt. Ook kun je in Nijmegen Zuid lessen in paaldansen nemen bij Dance2Sweat Paaldans & Dans-Fitness Studio Nijmegen. Voor ieder wat wils!

Dit vind je misschien ook leuk...