7x Indonesisch eten in Nijmegen

Er zijn maar weinig mensen die niet van Indonesisch eten houden. Liever  malse vleesgerechten of een vegetarische gadogado? Wij hebben de beste Indonesische restaurants in Nijmegen voor je op een rijtje gezet. Salamat makan!

1. Tiffin

Gelegen in het gezellige buurtje Bottendaal net buiten het centrum van Nijmegen vind je het kleine Indonesisch restaurant Tiffin. Hier kom je voor de authentieke Indonesische keuken. Het sobere maar toch huiselijke interieur met een capaciteit van 30 zitplaatsen geeft je het gevoel dat je weer even terug bent in Azië. De menukaart is klein wat tot gevolg heeft dat alle gerechten met aandacht en geduld worden bereid. En dat proef je!

2. Emmy Eethuis

De Indonesische keuken is door de duizenden verschillende eilanden van het land erg divers. Veel eilanden hebben hun eigen specialiteit, ontstaan door het gebruik van plaatselijke kruiden en groenten. Met zoveel gerechten om uit te kiezen, is er elke dag wel een nieuw gerecht om te proeven in Emmy Indonesisch Specialiteiten Eethuis. De producten worden met zorg geselecteerd en dan met liefde bereid tot de gerechten die ‘s avonds voor het diner geserveerd worden. Dat moet je eens geproefd hebben!

3. Pasudan

Kom proeven van dé echte authentieke Indonesische keuken! Een hapje eten, wat afhalen en zelfs je catering laten verzorgen is mogelijk bij Pasundan. Met een veelzijdig menu zit er voor iedereen wel wat lekkers bij. Naast het knusse restaurant kun je bij Pasudan ook terecht voor heerlijke afhaal gerechten. Om je vingers bij af te likken!

4. Orient Plaza

Genieten van echte, authentieke Oosterse gerechten in een Oriëntaalse ambiance? Dan is Orient Plaza the place to be! Onder het dak van Orient Plaza huizen vier verschillende Oriëntaalse restaurants die vanuit een eeuwenoude Oosterse traditie een grote diversiteit aan smaakvolle, traditionele en nostalgische gerechten uit de Indonesische, Chinese en Japanse keuken bereiden met ieder zijn eigen streekgebonden eetgewoontes en bereidingswijze.

5. Toko Rinus

Toko Rinus, al meer 50 jaar een begrip in Nijmegen en omstreken als het gaat om oosterse gerechten. Toko Rinus heeft alle ingrediënten die nodig zijn als je zelf een lekkere, oosterse maaltijd wilt maken, zoals Indonesische rendang, gadogado of nasi goreng. Geen zin om te koken? Kom dan naar het afhaalcentrum van Toko Rinus en kies uit meer dan 65 kant en klare gerechten, altijd vers bereid!

6. IWAN

Voor Chinese, Indische en Surinaamse gerechten kun je terecht bij IWAN. Het gezellige restaurant is gevestigd aan de st. Annastraat in Nijmegen, vlakbij het station. Niet alleen biedt IWAN de lekkerste Indonesische gerechten aan, maar het heeft zijn populariteit ook te danken aan het feit dat het daarnaast veel Surinaamse gerechten op de kaart heeft staan. Voor iedereen wat lekkers!

7. Bistrobar Bankoh

Asian with a twist, ga jij mee op reis? Geen dure tickets, overstap op Dubai International of onnodige jetlags: Bistrobar Bankoh vind je gewoon in Nijmegen. Op de kop van de nieuwgebouwde Handelskade, met uitzicht op de Waal en de oude haven. Elke dag van de week geopend tot 22.00 uur. 

Dit vind je misschien ook leuk...