5x programmatips voor Nimma aan Zee

Het kunst voor klimaat festival Nimma aan zee op 9, 10 en 11 juni in LUX Nijmegen breekt je los van de grenzen van je belevingswereld. Stap tijdens het driedaagse festival in de eindeloze mogelijkheden die de kracht van verbeelding kan brengen. Wat je op het festival kunt verwachten? Dit zijn de tips van de programmeurs!

1. Toekomstdenkers – Jalila Essaïdi

Het festival wordt feestelijk geopend door een wervelend gesprek tussen schrijver Jelko Arts, scholier Wissal El hajji en de baanbrekend bio-kunstenaar Jalila Essaïdi. Samen bespreken ze het belang van meer ruimte voor de natuur en voor alles wat we nog niet weten. Open Nimma aan zee met theater, muziek, spoken-word en een borrel in het pop-up bos!

Lees meer

2. Film & Gesprek: How to blow up a pipeline

Soep gooien naar een Vermeer, de snelweg blokkeren en jezelf vastlijmen aan een tafel. Gaat dit te ver of niet ver genoeg? In de gloednieuwe film How to blow up a pipeline, volg je een klimaatactiviste die ontgoocheld lijkt te worden door de veranderingen die haar strijd tegen de klimaatcrisis teweegbrengt. Samen met filosofe Harriet Bergman en een actievoerder van Extinction Rebellion wordt gediscussieerd of het doel inderdaad alle middelen heiligt.

Lees meer

3. Stadlopen in Nimma

Tijdens deze wandeling loop je door de benedenstad van het Nijmegen na de grote golf. Je leert aan de hand van een audioverhaal hoe het leven weer wordt opgepakt na een door klimaatrampen ontwrichte samenleving. Je hoort uit eerste hand hoe de stad is veranderd en staat stil op plekken die nu een hele andere betekenis hebben dan toen. Het audioverhaal is fictief, maar baseert zich op de wetenschappelijke kennis van verschillende experts.

Lees meer

4. Pop-up bos en anti-rommelmarkt

Van 9 t/m 10 juni kun je genieten van een heus pop-up bos op het Marïenburgplein. Je vindt daar gratis programma's zoals Apocalypsofie van Lisa Doeland en een concert van Florian Wolff. Op zaterdag 10 juni strijkt er een anti-rommelmarkt neer op het plein. Met de mooiste vintage, prachtige duurzame producten en planten.

Lees meer

5. Scenariosessie – Een nieuwe democratie vraagt om samen spelen

Kunnen we de toekomst ‘naspelen’? Met deze nieuwe theatermethodiek ga je spelenderwijs de democratie van de toekomst vormgeven. Wat is er nodig om grote maatschappelijke uitdagingen als de klimaat- en biodiversiteitscrisis het hoofd te bieden? Speel mee!

Lees meer

Dit vind je misschien ook leuk...