7x leuke losloopgebieden met je hond

Verken de ultieme vrijheid voor je trouwe viervoeter in Nijmegen! De losloopgebieden hier bieden niet alleen je hond voldoende ruimte om vrij te rennen, maar geven jou ook de gelegenheid om samen te genieten van de frisse buitenlucht. De losloopgebieden staan aangegeven met een houten paal en een geel plaatje. Vergeet niet om de poep op te ruimen en in hondenpoepbakken te gooien!

1. Park Staddijk

Heerlijk rennen en spelen met je hond, dat kan in Park Staddijk! Hier mogen honden bijna overal loslopen, want er is een omheind losloopgebied die je vindt tussen de houten poorten. Let wel op dat er een schaapskudde een paar keer per jaar te vinden is in het park – dan mag je de hond niet loslaten. Met een bordje wordt aangegeven dat de kudde aanwezig is.

5. Uiterwaard onder Waalbrug

Op een klein stukje onder de Waalbrug kun je de hond loslaten, net voor de Wandelbrug Ooypoort. Als je dus in het centrum bent, is dit een gunstige plek om de hond even te laten snuffelen. Je kunt de wandeling daarna (aangelijnd) voortzetten in de Ooijpolder.

6. Neerbosch-Oost 

Langs het Maas-Waalkanaal in Neerbosch-Oost is een losloopgebied, hier kun je dus wandelen met een mooi uitzicht op het water! Het gebied loopt langs de Nocturnestraat en loopt door naar het Noorden ter hoogte van de Symfoniestraat.

7. Wylerbergmeer

Het recreatiegebied Wylerbergmeer ligt in Beek-Ubbergen, vlak bij Nijmegen. In het laagseizoen (van 1 oktober tot 1 mei) mogen honden hier overal loslopen. Het gebied bestaat uit een groot meer met strandjes en grote grasvelden. Uren speel- en renplezier dus! 

Op zoek naar mooie wandelroutes door het bos, waar je (aangelijnd) jouw hond mee kunt nemen? Bekijk deze herfstwandelingen dan eens!

Dit vind je misschien ook leuk...