4x oefenroutes voor de 4Daagse

Heb jij ook zo'n zin in de 4Daagse? Om alvast in de stemming te komen en te oefenen, hebben wij vier oefenroutes voor jou op een rij gezet. Kom gerust wandelen en ontdek wat het Rijk van Nijmegen allemaal te bieden heeft!

1. Klompenpad Nederrijnsepad

Ontdek het mooie open rivierlandschap van de Nederrijn tussen Lexkesveer en Driel in de buitengebieden van de gemeenten Overbetuwe, Renkum en Wageningen in deze wandeltocht van 27 kilometer. Deze wandeling brengt je langs uiterwaarden, dijken, stuwwallen en steenfabrieken. In de Randwijkse Waarden vind je prachtige knotwilgen. Ook komen hier veel vogels voor zoals oeverzwaluwen, de ijsvogel, de ooievaar, de zilverreiger, de wulp en misschien spot je ook wel een lepelaar. Op Landgoed Duno vind je de Hunneschans. Deze schans is mooi geïntegreerd in het landschap. Klompen aan, rugzak op en gaan! 

Bekijk de route

2. Geopad - Heumense Schans en Mookerschans

Geopaden volgen de nog altijd zichtbare sporen van de ijstijd. Dit geopad brengt je over twee schansen, de Sint Jansberg, de Mookerheide en door het Maasdal. Je wandelt afwisselend door bosrijk en open gebied. Tijdens deze wandeling van 22 kilometer ontdek je fraaie uitzichten over grote delen van het stuwwalgebied en het Maasdal. De route loopt door droogdalen en langs (bron)beekjes. Ook kom je langs een steilwand met scheefgestelde aardlagen die een tijdlijn vormt bij de Mookerheide. En je maakt kennis met zwerfstenen bij het Zevendal.

3. De Linie van Prins Maurits

Tijdens deze lange wandeling van 25 kilometer verken je het gebied waar Prins Maurits tijdens de 80-jarige oorlog de omsingelingslinie aanlegde om de Spanjaarden tegen te houden. Deze route brengt je langs kenmerken die nog verwijzen naar de vroegere militaire inrichting. De wandeling loopt door de dorpen Nederasselt, Overasselt en Heumen. Je komt langs de oude woonkernen en de mooiste stukken natuur van de drie dorpen. Op 30 punten in de route kun je een QR-code scannen waarmee je meer te weten komt over de voormalige linie en de geschiedenis van de dorpen.

Bekijk de route

4. Pieterpad Millingen aan de Rijn - Groesbeek

Deze etappe van 22 kilometer is onderdeel van het Pieterpad en neemt je mee door de mooie natuur van de Ooijpolder nabij Nijmegen. Onderweg kom je mooie oude boerderijen tegen die vaak gebouwd zijn op terpen; verhoogde stukjes land ter bescherming tegen het water. Een deel van de route komt door Duitsland. Je loopt Duitsland binnen via de grensovergangsbrug 'De Boog' waar je het bos inloopt richting het Wylermeer. Even later steek je een brug over terug Nederland in. Dan begin je aan een klim over de stuwwal via de Duivelsberg en eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over De Duffelt: de Duitse streek tussen Nijmegen en Kleef. Na de Duivelsberg wandel je door weiland en bos naar de eindbestemming Groesbeek.

Krijg jij geen genoeg van het wandelen? Bekijk dan hier meer wandelroutes in en rondom Nijmegen.

Dit vind je misschien ook leuk...