8x dingen doen in Lindenholt

Ontdek Lindenholt! Van heerlijk dineren tot ontspannende wandelingen en levendige hotspots, dit artikel wijst je de weg naar de leukste activiteiten en plekken in deze levendige wijk. 

1. Wandel in de waterrijke wijk

Maak een wandeling door de groene en rustige straten van Lindenholt en geniet van de omgeving. De wandelroute door Lindenholt-Oost toont je de vele kanten van de wijk. Een waterrijke wijk, vol afwisselend groen en onverwachte historie. Of loop de wandelroute door Lindenholt-West, waarbij je onderweg kleurrijke volkstuintjes, oude fruitbomen en bijzondere speeltuinen ziet.

2. Sporten

Maak gebruik van de sportfaciliteiten in Lindenholt om lekker actief bezig te zijn. Er zijn genoeg opties: Tennis- en padelvereniging Lindenholt, Basketbalvereniging Wildcats, Voetbalvereniging SCE, Rolschaatsen Roller Derby, Basic-Fit Nijmegen-Kerkenbos of Novio Fit.

3. Shoppen aan de Woonboulevard

Aan de Woonboulevard vind je alles voor in huis. Met 19 woonwinkels op één locatie kun je heel gemakkelijk shoppen voor alle ruimtes: woonkamer, slaapkamer, badkamer en keuken. Woonboulevard Nijmegen is 7 dagen per week geopend en er is een ruime parkeergelegenheid. Shop ze!

4. Bezoek het Van 't Lindenhoutmuseum

Beleef 150 jaar historie van de Weesinrichting Neerbosch tot Kinderdorp Neerbosch in het Van 't Lindenhoutmuseum. De museumcollectie vertelt het verhaal van het grote wezendorp, waar zowel jongens en meisjes uit het hele land woonden, speelden, huilden en lachten. In totaal leefden 20.000 kinderen voor kortere of langere tijd in de Weesinrichting, later Kinderdorp Neerbosch genoemd. Ze leerden er een vak of gingen er naar school. De collectie geeft naast de individuele, vaak emotionele verhalen van kinderen, een goed beeld van het dagelijks leven in het wezendorp.

5. Ontmoet lieve dieren bij de kinderboerderij

Lindenholt heeft twee kinderboerderijen met heel veel lieve dieren, een leuke plek om samen met de kinderen te bezoeken. Kinderboerderij Lindenholt vind je in Park de Omloop, aan de Hegdambroek 1325. Ontmoet hier de konijnen, paarden, geiten, schapen, cavia’s en nog véél meer leuke dieren. Kinderboerderij ‘t Boerke vind je aan de Nocturnestraat 201. Hier ontdek je het boerenleven met geiten, schapen, konijnen en kippen. Naast het boerenleven vind je hier ratjes, vissen en heel veel mooie vogels. Een echt dierenparadijs! Ook is er een bloementuin en moestuin. Genoeg leuks om te beleven dus.

6. De Broederij bezoeken

De Broederij is een creatieve broedplaats en ontmoetingsplek. Op deze sfeervolle plek in de tuin waan je je in de natuur, midden in een woonwijk. Zowel kinderen als volwassenen kunnen hier groeien, zich ontwikkelen en hun creativiteit ontdekken. Regelmatig worden hier lessen en workshops georganiseerd.

De Broederij

7. Een avondje dineren

Zin in wat lekkers? Ga lunchen of dineren bij Grandcafé Lindenholt. Op hun menukaart staan traditionele vlees, vis en vegetarische gerechten. Of bij Orient Plaza, waar je geniet van de smaken uit de echte, authentieke Oosterse keuken. Een dagje bij de Woonboulevard wezen shoppen? Ga aansluitend naar Saison Restaurant! Dit restaurant ligt namelijk op de Woonboulevard. Bestel hier de lekkerste grill, stoom, sushi en sashimi gerechten.

 

8. Tips voor jongeren

Ook voor jongeren zijn er genoeg leuke activiteiten om te doen in Lindenholt. Wat dacht je van racen in het trailpark bij de Sprok op je mountainbike of BMX? Of naar het Cruyff Court Zellersacker om te voetballen of basketballen? Lees hier alle tips van jongerenwerker Tobias van Keulen.

Wil je graag andere wijken in Nijmegen ontdekken? Lees dan hier onze tips over Nijmegen-Oost!

Dit vind je misschien ook leuk...