5 x Griekse restaurants in Nijmegen

1. Giros

De beste pita gyros van de stad haal je volgens veel Nijmegenaren bij een zaak die niet geheel toevallig ook Giros heet. De zachte pita is gevuld met gyros, Griekse koolsalade, ui en lekker veel huisgemaakte tzatziki. Dit familierestaurant maakt al meer dan 20 jaar van zulke Griekse klassiekers in de Hertogstraat.

2. Rhodon

Buiten wappert de Griekse vlag en ook binnen is alles wit-blauw gekleurd, compleet met klassieke zuilen. Er bestaat bij Rhodon geen enkele twijfel over waar je bent, namelijk een Grieks restaurant. De sfeer is gemoedelijk en alle klassiekers staan op de kaart. Ook vegetariërs hebben bij Rhodon wat te kiezen. Naast alle grillspecialiteiten staan er meerdere vegahoofdgerechten op het menu.

3. Dionysos

Wat je ook bestelt bij Dionysos, een ding komt er standaard op tafel: een ouzo van het huis. Na die feestelijke aftrap kun je een goed gevuld bord met traditionele Griekse vlees- of visgerechten verwachten. En sla zeker niet het toetje over, want ze hebben lekkere baklava.

4. Mr. Jack’s

Jij zin in Grieks, je dinergenoten meer trek in een pizza? Bij Mr. Jack’s kun je zowel Griekse klassiekers als Italiaanse gerechten bestellen. Dit restaurant aan het Kelfkensbos is ideaal voor een avondje goedkoop tafelen. Voor nog geen 10 euro krijg je een Griekse schotel met gyros en suflaki.

5. Zorba’s Streetfood

Voor een snelle Griekse snack kun je terecht bij Zorba’s Streetfood in de Van Welderenstraat, in het weekend zelfs tot diep in de nacht. Het broodje gyros is de bestseller, maar je kunt ook een gaan voor een Griekse schotel. Of doe avontuurlijk en probeer de hartige spanaki crêpe met spinazie, feta en mozzarella.

Dit vind je misschien ook leuk: