9x natuur in Nijmegen, ontdek het mooiste groen in en rondom de Waalstad

Zin om een stuk te wandelen en de natuur in Nijmegen te ontdekken? Of heb je de ommetjes in de wijk wel gezien en zoek je inspiratie? We hebben een aantal van onze favoriete groene plekken in Nijmegen op een rijtje gezet voor je. Geniet ervan!

1. Rivierpark Nijmegen

Het klimaat verandert, waardoor rivieren steeds meer water te verwerken krijgen. Om overstromingen te voorkomen, wordt op ruim 30 plaatsen meer ruimte aan de rivieren gegeven. Het Rivierpark is één van die plaatsen. Om de bewoners te beschermen tegen de kracht van het water is de dijk bij Nijmegen- Lent 350 meter landinwaarts gelegd. Zo kwam er ruimte om een nevengeul voor de Waal aan te leggen. Die geul, de Spiegelwaal, biedt bij hoog water extra capaciteit voor waterafvoer, zodat er minder opstuwing is. Door de dijkverlegging en het graven van de geul is een langgerekt eiland in de Waal ontstaan. Het eiland en de Spiegelwaal vormen samen een uniek rivierpark!

Meer informatie

2. Ooijpolder

Het is oppassen geblazen hier. Wilde paarden, bevers, grote ganzen, galloway runderen... ze grazen hier in de Ooijpolder. Het is een prachtig gebied in de uiterwaarden van de Waal. Het is een belangrijk onderdeel van Nationaal Landschap De Gelderse Poort en wordt gekenmerkt door een uitgestrekt polderlandschap met her en der een dorpje of boerderij

Meer informatie

6. Goffertpark

Het Goffertpark, wie kent het niet? Elke Nijmegenaar en menigeen buiten de stad is er wel eens geweest, of heeft er op zijn minst van gehoord. In de meeste gevallen zal dat zijn door evenementen, concerten of gewoon als buitenruimte. Maar wist je dat je er ook allerlei interessante natuur kunt vinden?

Meer informatie
Stadspark de Goffert is aangelegd in de jaren 1935-1939. Het plan en het schema van hoofdwegen is een ontwerp van ir. A. Siebers. Plantagemeester J.H. Schmidt en technisch ambtenaar D. Monshouwer van de Dienst Gemeentewerken Nijmegen maakten de definitieve ontwerpschets. Heidemij zorgde voor de aanleg; het was een werkverschaffingsproject waarbij werklozen verplicht werden ingezet als goedkope arbeidskrachten. Op de foto de brug over een kunstmatige vijver op het pad tussen het uitzichtpunt en het openluchttheater.

Dit vind je misschien ook leuk